Zoete aardappel in de oven

Ondanks dat paleo een koolhydratenarm dieet is, eet ik af en toe toch koolhydraten . Gewoon omdat het soms al eens moet met het sporten. Een goede en lekkere bron van koolhydraten is dan zoete aardappel. Eén van mijn lievelingsmanieren om deze klaar te maken is ze te bakken in de oven.

zoete aardappelen

 

Wat heb je nodig?

  • 500 gram zoete aardappelen
  • 2 eetlepels extra-vierge olijfolie
  • 2 theelepels kokos bloem
  • 1/2 theelepel zeezout

Hoe ga je te werk?

  • Schil de zoete aardappels en snij ze in schijfjes. Plaats de schijfjes in een kom met ijswater en laat ze gedurende een uur weken.
  • Verwarm de oven voor op 220° en leg bakpapier op een ovenplaat.
  • Giet de aardappelen af, spoel ze af en leg ze op keukenpapier om te drogen.
  • Doe de aardappelen, 1 eetlepel olijfolie, de kokosbloem en het zout in een kom en meng alles.
  • Verspreid de rest van de olijfolie over het bakpapier en plaats de aardappelschijfjes op het bakpapier.
  • Bak gedurende 10 minuten, draag de schijfjes om en bak nog eens 10 minuten.
  • Serveer met zelfgemaakte mayonaise.

 

Comments

comments

7 thoughts on “Zoete aardappel in de oven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *