Zieke Lenka

Gisteren kreeg ik een WhatsApp berichtje van mijn vrouw dat Lenka klaagde over buikpijn en dat ze 38,2° koorts had. Een beetje later kreeg ik nog een berichtje om te zeggen dat Lenka ook overgeven had. Verbaasd was ik er natuurlijk niet over, aangezien er een griepepidemie in het land is, maar het is natuurlijk nooit leuk als een kindje ziek is. Ik voel me daar dan altijd zo machteloos bij, wetende dat je amper iets kan doen.

Later op de dag gaf ze nog een keertje over en toen ik thuis kwam van de fitness, trof ik een klein hoopje ellende aan in de zetel. Je zag gewoon dat het haar niet afging. Er kwam even een kleine opflakkering toen ik mijn quadcopter uitteste, maar na een paar minuten was het al uit met de pret en kroop ze stilletjes terug in de zetel.

Ondertussen had ze me al verteld dat ze twee keer had overgegeven en het was duidelijk dat ze het niet zo leuk vond.

Vlak voor het slapen gaan wilde ze toch nog een beetje melk drinken (alles wat ze tot nu toe gedronken en gegeten had, was er natuurlijk allemaal weer uitgekomen). Veel dronk ze niet, maar het was beter dan niets natuurlijk. En voor ‘s nachts kreeg ze een drinkbeker mee zodat ze goed zou kunnen drinken om niet uitgedroogd te raken.

Haar bed was trouwens al helemaal overgeef-proof. Verschillende handdoeken moesten er voor zorgen dat, indien ze zou overgeven, het makkelijk op te kuisen was. En een groot deel van haar knuffels moesten noodgedwongen ergens anders slapen.

Rond een uur of twee werd ze wakker en riep ze dat ze moest plassen, wat er ook wees dat ze al flink had gedronken tussendoor. Toen mijn vrouw Lenka op het potje zette, hoorde ik haar heel fier vertellen dat ze niet meer had overgegeven. En toen dacht ik, wat een flinke dochter hebben wij toch.

 

Comments

comments

20 thoughts on “Zieke Lenka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *