Zalmburgers

Eén van mijn favoriete 15 minuten recepten van Mitchel van paleo.nl zijn de zalmburgers. Omdat ze zo makkelijk en snel klaar te maken zijn, maak ik ze vaak nadat we zijn gaan lopen en elke keer smaken ze naar meer. En het is eens een andere manier om zalm in je weekmenu te steken. De tartaarsaus die ik er bij maak, is vrij naar het recept van Dagelijkse Kost.

1599978_1645454805688288_288049215_n

Wat heb je nodig?

  • 1 kg zalm filet
  • 45 gram wasabi (liefst paleo-proof, dus zonder toegevoegde suikers)
  • 1 ei
  • handjevol peterselie
  • 1 eetlepel arrow root
  • peper en zout

Hoe ga je te werk?

  • Verwarm de over voor op 200°
  • Snij de zalm in kleine stukjes en voeg al de ingrediënten in een foodprocessor en mix alles tot je een gladde substantie krijgt
  • Leg een vel bakpapier op een over bakplaat en verdeel hierover het mengsel. Ik gebruik hiervoor een dresseerring zodat  de burgers een mooie ronde vorm hebben.
  • Zet gedurende 15 minuten in de oven.

Comments

comments

24 thoughts on “Zalmburgers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *