Warmathon

Aangezien Donna en ik op zondag toch altijd lopen, leek het ons vandaag gepast om het nuttige aan het aangename te koppelen en, samen met een paar duizenden anderen,mee te lopen tijdens de Warmathon in Hasselt, ten voordele van alle goede doelen van Music For Life.

In Kiewit lag er een mooi parcours op ons te wachten van ongeveer 2.3 km dat ons over de finse piste en door de bossen bracht. De bedoeling was om zoveel mogelijk rondjes te lopen en van Hasselt de warmste stad te maken. Aangezien er in elke Vlaamse provinciehoofdstad een warmathon gehouden werd, is er tussen die steden onderling natuurlijk ook een strijd om uit te maken welke stad de meeste kilometers kan lopen. Zaterdag haalden men in Leuven al een mooie prestatie met ongeveer 32.000 km en Hasselt kon natuurlijk niet onderdoen.

12360300_10153806232904467_7252795122361582205_nOnder aanmoedigingen van Lenka en mijn vrouw liepen zowel Donna als ik vier rondjes. Van de vier rondjes liepen we er drie samen en het laatste rondje liep ik alleen en dus ook iets sneller. Tijdens het tweede rondje nam ik Lenka heel even mee op mijn schouders zodat ze de flosj kon pakken die aan de finish hing. Het leverde haar een mooie medaille op,  die ik van haar kreeg omdat ik volgens haar zo goed gelopen had.

Om het allemaal wat ludieker te maken, liepen we allebei in een knalroze tutu wat ons veel leuke reacties opleverde, vooral van de kindjes die langs de kant van de parcours stonden of zelfs mee liepen.

Achteraf gezien had ik misschien nog een rondje moeten afleggen maar zelfs zonder dat 5de rondje verbeterde Hasselt het aantal kilometers van Leuven door het eindtotaal op 33.083 km te brengen. Afwachten nu wat de andere drie steden nog gaan doen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat er vandaag 36.730 euro werd ingezameld voor Music For Life

 

Comments

comments

17 thoughts on “Warmathon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *