Waarom ik Snapchat verwijderde van mijn smartphone

Sinds eind januari heb ik – eindelijk – een data roaming pakket actief op mijn gsm abonnement. Ik nam zo een pack bij Proximus, goed voor 300 MB data. Om mijn verbruik wat in de gaten te houden installeerde ik My Data Manager.

Op een dag, na mijn dagelijkse wandeling door Maastricht, zag ik dat er opeens 17 MB extra roaming data verbruikt was. Dat leek me raar aangezien ik mijn Nexus 4 helemaal niet gebruikt had tijdnes mijn wandeling. Gelukkig biedt de data manager app de mogelijkheid om per app te kijken hoeveel data er gebruikt wordt. En groot was mijn verbazing dat Snapchat de boosdoener was. 17 MB verbruikt zonder de app te gebruiken.

En toen ik verder ging kijken zag ik dat Snapchat, sinds begin februari, er 852 MB door gejaagd had zonder dat ik in die periode ook maar 1 foto verzond of ontving. 852 MB op amper een paar dagen tijd, zonder de app te gebruiken, dan is er iets niet pluis. Ik gebruikte Snapchat al amper maar ik twijfelde geen moment om ze onmiddellijk te verwijderen.

wpid-wp-1423635365098.pngwpid-wp-1423635377468.png

Nu heb ik natuurlijk geen idee of dit bij iedereen is dat Snapchat zoveel data verbruikt of enkel in combinatie met een Nexus 4 die lollipop draait of enkel bij mij het geval is, maar misschien is het geen slecht idee om na te gaan of dit bij jullie ook zo is.

Update
Het verhoogde dataverbruik blijkt te liggen aan de invoering van Snapchat Discover, zo meldt Android Planet.

Comments

comments

24 thoughts on “Waarom ik Snapchat verwijderde van mijn smartphone

  1. Pingback:Snapchat eet in een snap je datalimiet op by @dailybits

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *