Volvo

Toen ik hoorde dat ik stilaan mocht uitkijken naar een nieuwe firmawagen ging ik eerst een offerte aanvragen bij Audi, maar omdat die een beetje duur uitkwam besloot ik ook eens bij Volvo te gaan horen. Ik vind de Volvo V60 best een mooie wagen en nadat ik eens een weekend met de V40 heb mogen rijden was ik ook overtuigd van de kwaliteit van Volvo. Zeker wat betreft veiligheid.

En dus besloot ik om een proefrit te gaan vragen. Hiervoor ging ik naar Rutten, de Volvo dealer in Diest. De ontvangst was hartelijk en de verkoper was erg vriendelijk toen ik vertelde waarvoor ik kwam. Omdat ik interesse had in de D3 motorisatie kon de testrit niet onmiddellijk omdat dit model niet bij hun in de garage stond. Maar er kon een afspraak gemaakt worden om de testrit te doen in hun andere filiaal.

Omdat ik gezegd had dat het om een leasewagen ging, vroeg de verkoper voor welke firma ik werk. Toen hij dit ingaf in de computer zei hij opeens dat een testrit opeens niet meer mogelijk was. Toen ik vroeg waarom antwoordde hij dat mijn werkgever een regeling heeft met een Volvo garage in het Antwerpse om daar de auto’s te bestellen. Op mijn vraag waarom ik dan geen testrit kon doen kreeg ik het droge ‘we steken geen tijd in klanten waaraan we toch niets kunnen verdienen’. Niet echt het antwoord dat je verwacht van een verkoper.

Waar hij misschien niet aan gedacht had, is dat ik op amper 10 kilometer van de Volvo garage woon en dus daar regelmatig op onderhoud had moeten gaan. En laat onderhoud nu net hetgeen zijn waaraan een garage het meeste kan verdienen. Natuurlijk staat dit ene geval op zich en ben ik er zeker van dat er betere verkopers zijn in het Volvo dealer netwerk, maar op dat moment was het voor wel dé reden om geen Volvo te bestellen als nieuwe firmawagen. Een beetje kort door de bocht van mij, maar ik vond dat ik niet correct behandeld was.

Toen ik bij BMW ging horen voor een testrit was het trouwens een heel ander verhaal, maar later meer daarover.

Comments

comments

34 thoughts on “Volvo

  1. Gemiste kans voor die verkoper! Ikzelf heb het geluk een hele goeie Volvo garage te hebben (Novabil in Kortrijk) waar ze met plezier m’n (Cronos) V60 soigneren en testritjes regelen.. Uiteindelijk halen ze toch veel winst uit de onderhoudsbeurten, zeker als je zoals mij 4 keer per jaar op onderhoud moet.. Again, gemiste kans 🙂

  2. Ik heb een volvo(V60) en hij komt van bij Rutten. Eigenlijk jammer van die opmerking van de verkoper.
    Tevreden van de auto en van de garage(vriendelijk, vlot, altijd in orde).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *