Voel je goed in je vel dag

Een tweetal weken geleden organiseerde Collishop de Voel-je-goed-in-je-vel dag om haar partnership met FitClass voor te stellen. FitClass is een netwerk van beweeg & adviescentra met gediplomeerde beweegadviseurs. FitClass biedt een bewegingsprogramma aan op basis van een persoonlijk FitAdvies en intensief begeleid door een Fitclass-Coach.
Deze aanpak maakt het mogelijk om zowel absolute beginners, als sporters en mensen die in een revalidatieperiode zitten, te begeleiden naar ‘gezonde, evenwichtige en doeltreffende’ training.
Collishop is dit partnership aangegaan om haar klanten een meerwaarde te bieden door professioneel advies te geven voor producten uit haar fitness-assortiment. Daarnaast wil Collishop haar klanten een bewegingsplan kunnen aanbieden zodat de klanten zich professioneel kunnen laten begeleiden.
Zo heeft FitClass de fitnesstoestellen uit de het Collishop assortiment opgedeeld in 3 soorten. Voor beginnende sporters, ervaren sporters en mensen die aan het revalideren zijn. Uniek hierbij is dat voor elk fitnesstoestel (loopband, roeimachine, home trainer, …) zowel de voordelen als de nadelen zijn opgelijst zodat de klant zeker is dat hij het toestel koopt dat het best bij zijn noden past.
FitClass
Om dit partnership in de verf te zetten kan je vanaf nu op Collishop een voucher voor Fitadvies bij FitClass kopen met daarboven op een waardebon voor aankoop van een fitnesstoestel bij Collishop. Tijdens die Fitadvies worden er drie testen gedaan. Ten eerste wordt er gekeken naar de lichaamssamenstelling van de klant. Hierbij wordt onder andere het vetpercentage gemeten, maar ook de spiermassa, de hoeveelheid water in je lichaam en je skelet. Op basis hiervan wordt er een rapportje gemaakt van hoe je lichaam er aan toe is.
Ten tweede is er er een lenigheidstest en als laatste een inspanningstest van 20 minuten om de condite vast te stellen en aan de hand van de hartslag een trainingsschema op te stellen. Dit Fitadvies neemt ongeveer een uurtje in beslag en kan in één van de FitClass lcoaties gedaan worden. Ik heb binnenkort mijn Fitadvies, dus later meer daarover.
Tijdens de Voel-je-goed-in-je-vel dag konden klanten alvast de lichaamssamenstelling test ondergaan. Daarnaast was er nog een infosessie om het belang van bewegen en vooral blijven bewegen uitlegt en de manier waarop FitClass werkt. Na het Fitadvies krijgt de klant een 12 weken programma. De klant kan hierbij zelf kiezen of hij dit programma zelf afwerkt door bijvoorbeeld te lopen of te fietsen. De klant kan er ook voor kiezen om een paar keer per week te gaan trainen in één van de Fitclass locaties. Na 12 weken wordt er gekeken welke vorderingen de klant gemaakt heeft en op basis van die resultaten wordt er een nieuw 12 weken programma opgesteld.
Ik kan me trouwens wel vinden in het idee dat beginnen bewegen start bij de jeugd. Vandaar dat FitClass hun fillialen zich in Vlaamse scholen bevinden. De leerlingen kunnen dan gratis gebruik maken van de toestellen om zo toch wat meer te bewegen. Zoals gezegd ligt de nadruk echt op beginnen met bewegen (en blijven bewegen). FitClass wil zoveel mogelijk mensen aansporen om te bewegen en dit op hun eigen tempo en op de manier die ze zelf kiezen, hetzij bij FitClass of hetzij bij hun thuis waarbij FitClass dan advies geven over welke toestellen te gebruiken.

Doozo

Een andere stand was die van Doozo, een nieuwe service waarbij je gezonde en gevariëerde ingrediënten kan bestellen om thuis maaltijden klaar te maken. Doozo is ontstaan vanuit de overtuiging dat het mogelijk is om evenwichtig en gezond, op een efficiënte, gezellige,  maar ook verantwoordelijke manier te genieten van eten. Doozo houdt rekening met de filosofie Denk Groenten! Denk Fruit! van De Groentekok!
Frank Fol is al jaren bekend als De Groentekok. Hij streeft ernaar om de mensen dagelijks voldoende groenten en fruit te laten eten. Samen met zijn vrouw Catherine mikt hij op 200 tot 400g groenten en/of fruit per persoon per maaltijd. Doozo kiest daarbij steeds voor seizoensgebonden groenten en fruit.
Op maandagavond levert Doozo een zak met verse ingrediënten en menu’s voor drie of vier avonden voor het aantal mensen dat je hebt gekozen. Zowel menu’s als ingrediënten zijn steeds een verrassing.
Keuze uit DOOZO zak, DIABETICI zak, LACTOSEVRIJE zak, GLUTENVRIJE zak, op maat ZAK.
De kleine hapjes die er stonden als proevertje zagen er lekker uit, maar om eerlijk te zijn heb ik ze aan mij laten passeren omdat er quinoa in zat en dit niet in mijn paleo dieet past. Wat ik wel geproefd had, was de Légumaise, een nieuwe saus gemaakt van groenten en zowel warm als koud te eten. Bijzonder lekker en zeker aan te raden.
Het principe van Doozo lijkt me een ideale oplossing voor mensen die ‘s avonds laat thuis zijn en de kans niet hebben om elke dag boodschappen te doen en toch gezond te willen koken. Want een van de redenen waarom mensen naar een snelle (en vaak ongezonde) hap grijpen is toch wel tijdsgebrek. Door services zoals Doozo kan je het stukje tijd alvast elimineren en hoef je je te beperken tot het koken van de gerechten. Ook de vraag ‘waten eten we vanavond’ wordt overbodig aangezien de keuze voor jou gemaakt wordt.
Brita
Een derde stand was de stand van Brita, bekend van hun waterkannen met filters. Nieuw in hun assortiment zijn de kranen met waterfilter, zodat je nu rechtstreeks gefilterd water uit de kraan hebt, om bijvoorbeeld ook mee te koken. Hiervoor kan je speciale kranen kopen waarmee je zowel gewoon (warm en koud) leidingwater kan nemen alsook koud gefilterd water.

Comments

comments

2 thoughts on “Voel je goed in je vel dag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *