Uitnodiging tot verhoor

Gisteren zat er een brief van de politie bij mijn post. Aangezien ik niet zoveel in contact kom met de lange arm der wet moest het wel te maken hebben met mijn incident met een bpost medewerker van een paar weken geleden.

Gewoon een uitnodiging om mijn kant van het verhaal te gaan vertellen, dacht ik. Maar het bleek net iets meer te zijn.

U zal gehoord worden over feiten die U ten laste kunnen worden gelegd, meer bepaald:
Beschadiging van voertuig waarna het voertuig nog rijvaardig is. Bedreiging zonder bevel of voorwaarde, door gebaren of zinnebeelden. Belaging. Inbreuk op de wetgeving inzake de bescherming van het privé-leven.

Ik ga er van uit dat de dame die mij probeerde aan te rijden klacht tegen mij heeft ingediend voor bovenstaande feiten. Ik heb het trouwens moeten opzoeken, maar belaging is stalking. De enige reden die ik hiervoor kan vinden is omdat het al de tweede keer is dat ik een foto – waarop ze een potentiële gevaarlijke situatie creëert – van haar auto op twitter gezet heb. Dit zal ook wel vallen onder de inbreuk op de wetgeving inzake de bescherming van het privé-leven.

Bij de bedreiging kan ik me eerlijk gezegd niets voorstellen maar dat zal wel duidelijk worden tijdens het verhoor. Volgende week woensdag word ik verwacht op het politiebureau en zal ik dus meer weten over de hele situatie. Wordt vervolgd…

Comments

comments

112 thoughts on “Uitnodiging tot verhoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *