Trampoline

Sinds Lenka kan staan, doet ze liever niets dan springen. Gewoon op de grond, in de zetel of op het bed. Het maakt allemaal niet uit, als ze maar kan springen. Hierdoor speelde ik al een tijdje met het idee om een trampoline te kopen voor in de tuin. En aangezienLenka nu groot genoeg is om naar is ze ook groot genoeg om op een trampoline te springen. En dus staat er sinds vorige weekend een trampoline in onze tuin.

Omdat zo een trampoline toch liefst een paar jaar moet meegaan, koos ik voor kwaliteit en kwam ik zo bij het merk Berg terecht. Bovendien las ik over dit merk ook nog eens de beste commentaren. Ok, ze viel iets prijziger uit dan ik in eerste instantie had gedacht, maar voor kwaliteit betaal je nu eenmaal, niet?

Ik koos voor het grootste model beschikbaar binnen de Favourite lijn, met een diameter van 430 cm. De reden hiervoor is dat deze ook het hoogste draagvermogen heeft, nl 120 kg. Natuurlijk wil ik graag samen met Lenka op de trampoline kunnen springen  en omdat ik niet van de lichtste ben is die 120 kg best nodig. Want de 330 cm versie heeft maar een draagvermogen van 100 kg, een limiet waar we nu al bijna tegen aan zouden lopen. En eigenlijk is het ook gewoon leuker om een heel grote trampoline te hebben, al moet ik wel toegeven dat toen ik de trampoline aan het monteren was, ze toch groter uitviel dan ik gedacht had. Maar gelukkig hebben we een grote tuin.

Ik kan alleen maar zeggen dat Lenka de trampoline fantastisch vindt. De pretlichtjes in haar ogen toen ze de trampoline voor de eerste keer zag spraken boekdelen. De eerste keer dat ze er op sprong was meteen goed voor een dik uur plezier. En omdat het paasvakantie was, en ik toch niet mocht sporten, hebben we elke dag op de trampoline kunnen springen. En plezier dat we gemaakt hebben. Mocht Lenka kunnen, ze bleef heel de dag op de trampoline springen. Dit is met voorsprong het leukste cadeau dat Lenka dit jaar zal krijgen, daar bestaat geen twijfel over. En ze gaat er nog jaren plezier aan blijven beleven.

2014-04-13 14.55.49

Comments

comments

3 thoughts on “Trampoline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *