Tegendraads

Nog niet geboren en Wodan – de werknaam van onze tweede dochter – is al enorm tegendraads. Met nog ongeveer een maand tot de uitgerekende datum ging mijn vrouw eerder deze week op controle in Gasthuisberg. Daar bleek dat Wodan, zoals op de laatste echo al te zien was, nog steeds in stuit ligt, terwijl ze nu eigenlijk toch al had moeten draaien.

En ondanks mijn beperkte kennis over geboortes weet ik ondertussen dat dit niet echt optimaal is. Vandaar dat er volgende week woensdag een nieuwe controle gepland is om te kijken of ze nog steeds in stuit ligt. Indien dat het geval is, gaat men, een week later, proberen om haar ‘manueel’ te draaien. Ik heb er totaal geen idee van hoe ze dat gaan doen, maar wat ik wel weet is dat dit in de verloskamer gaat gebeuren zodat, moest er dan iets fout gaan, ze dan kunnen onmiddellijk een spoedkeizersnede uitvoeren. Maar laat ons hopen dat dat niet nodig is.

Moest het draaien die dag lukken, dan gaat men de natuur verder zijn gang laten doen. Indien het draaien niet lukt, wordt er een keizersnede ingepland om haar zo ter wereld te laten komen. Best wel een beetje spannend allemaal, maar aangezien nog niets zeker is, laten we het voorlopig allemaal wat op ons afkomen. En uiteraard zijn dit geen ernstige complicaties, dus geen reden tot paniek.

Comments

comments

41 thoughts on “Tegendraads

  1. Mijn dochter lag ook tot het laatste moment in stuit, en net voor we de afspraak om manueel te draaien gingen vastleggen, werd ze een sterrenkijker waardoor ik toch gewoon kon bevallen.
    Tip: regelmatig even op ellebogen en knieën zitten, met kont in de lucht. Dat creëert plaats waardoor draaien net iets gemakkelijker is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *