Superprestige Diegem

Win de leukste plaatsen tijdens de Superprestige, zo klinkt de slogan bij tv-zender Vier waarbij jij en 3 vrienden een VIP arrangement kunnen winnen voor een Superprestige veldrit. En om te laten zien hoe zo een VIP arrangement er uit ziet was ik afgelopen zondag uitgenodigd in Diegem.

De dag begon om 12h30 met de ontvangst waarna we mochten aanschuiven aan de tafel van Vier, samen met de winnaar van de VIP tickets en nog wat genodigden. En de lunch was er eentje om u tegen te zeggen. Voorgerecht met kreeft, een lekker soepje en een hoofdschotel met varkenshaasje. En wat ook leuk meegenomen was, het paste vrij goed binnen mijn paleo dieet. Sommige dingen heb ik wel aan me laten voorbij gaan, zoals de aardappel gratin en het dessertenbordje. Maar het belangrijkste was dat het lekker was. En ondertussen konden we een leuke babbel doen met de andere gasten.

Tussendoor ging ik even naar buiten om een stukje van de vrouwenwedstrijd mee te pikken. Een tegenvaller was wel dat Sanne Cant, mijn favoriete, niet meereed wegens ziekte.

Superprestige Diegem 2014Na het eten verkasten we dan naar het (verwarmde) Vier terras. Een plekje langs het parcours, enkel voor de genodigden van Vier. Geen gedrum dus om op de eerste rij te staan en een goed zicht op de renners. Zeker in het geval van Diegem, waar we vlak achter de passage met de balkjes stonden en we de renners dus goed konden zien. En zoals het hoort op een terras hadden we er volop de gelegenheid om onze dorst te laven terwijl we onze favoriete renner naar de winst probeerden te roepen.

Voordat de elite renners aan hun race begonnen stond er nog een optreden van Paul Severs gepland, in de grote party tent op het midden van het terrein, maar deze barstte al uit haar voegen, zodat wij er voor kozen om zelf eens het parcours te verkennen, zij het langs de zijlijn.

Om ons verder bij te staan met weetjes en tactieken, had Vier niemand minder dan Paul Herygers uitgenodigd. Hij wist ons te vertellen wie er op dit parcours het beste uit de verf kon komen en welke de moeilijke zones waren. Maar zoals steeds moet de koers gereden worden. En terwijl ik stiekem hoopte op een miraculeuze wederopstanding van Sven Nys, was het de jonge Mathieu Van Der Poel die na een spannende wedstrijd als eerste de meet overschreed.

Door de koude zijn we onmiddellijk na het einde van de wedstrijd naar huis vertrokken en hebben we de huldiging van de renners aan ons laten voorbij gaan. Maar zelfs zonder dit was het een zeer geslaagde dag. Een selectie van de foto’s die ik die dag maakte, kan u vinden op Flickr.

Ook zin gekregen om een superprestige wedstrijd vanop de eerste rij mee te maken? Surf snel naar vier.be en doe mee aan de wedstrijd.

Comments

comments

7 thoughts on “Superprestige Diegem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *