Stop watching tv

If you don’t have enough time, stop watching tv. Het klinkt als een cliché, en misschien is het ook wel zo, maar toch zit er heel veel waarheid in die quote die gebruikt wordt in onderstaande video.

The Holstee Manifesto Lifecycle Video from Holstee on Vimeo.

Ik krijg geregeld de vraag hoe doe jij dat toch, al jouw hobbies en werk combineren? Heel eenvoudig. Ik sta vroeg op. Ik sta elke dag vroeg op om te gaan werken en dus ben ik ook vroeg thuis zodat er tijd over blijft om te gaan lopen, mezelf af te beulen in de fitness en toch nog tijd over te hebben voor vrouw en kind. En omdat ik ‘s morgens vroeg op sta probeer ik ook elke avond op tijd te gaan slapen, meestal rond 23h. En wat doe ik dan niet? tv kijken.

Ik vind tv kijken eigenlijk een nutteloze bezigheid. Een leuke, dat geef ik toe, maar wel een nutteloze. Want laat ons eerlijk zijn, veel win je er niet bij. Natuurlijk kijk ik ook eens tv, maar meestal naar iets dat ik heb opgenomen. Ik laat mijn leven niet bepalen door de tv gids, maar op een luie avond durf ik gerust wat tv kijken. Maar ik denk niet dat ik meer dan 5 uur per week tv kijk.

Dus mijn advies aan mensen die zeggen dat ze graag wat meer tijd willen hebben om de dingen te doen die ze graag doen, stop met tv kijken en doe wat je graag wil doen. En dit gaat niet enkel over sporten, maar over alle hobbies of wat je graag doet. Je zou er versteld van kunnen staan hoeveel tijd je opeens hebt als je geen tv meer kijkt.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb helemaal niets tegen tv kijken, en ik snap dat mensen dat graag doen, maar persoonlijk ben ik van mening dat als er dingen zijn waarvoor je te weinig tijd hebt, je tv kijken best achterwege kunt laten. Wat die andere dingen ook zijn, ik ben er rotsvast van overtuigd dat ze je meer voldoening kunnen geven dat tv kijken.

Natuurlijk hoeft u het niet eens te zijn met mij, maar in dat geval hoor ik het graag via de comments.

Comments

comments

9 thoughts on “Stop watching tv

  1. helemaal mee eens.

    Iets anders dat helpt, is van iets een gewoonte maken.

    bvb wil je meer lezen, kan je beter elke dag 1 blz lezen dan af en toe iets. Iedereen kan als hij wil elke dag 1 blz lezen.

    Dat gewoon doen, en dan later naar twee of meer gaan. Maar zelfs één blz per dag is al een boek per jaar….

  2. Agree! Mijn vrouw werkt wekelijks met avondshiften of nachtshiften. Na het te slapen leggen van de zoon, zie ik nog het journaal en daarna boek of laptop open om wat bij te leren of te werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *