Spartacus Run 2015

Afgelopen weekend deed ik mee aan de Spartacus Run, een zogenaamde Obstacle Course in De Schorre in Boom. Voor mij was het de tweede keer dat ik aan deze wedstrijd deed.

Over een parcours van (ongeveer) 10 kilometer moesten we een kleine 20 tal hindernissen overwinnen, de ene al wat moeilijker dan de andere.

1. Temple of Spartacus
De eerste hindernis kwam er al onmiddellijk na de start, een twee meter hoge muur waar we moesten over klimmen. En eerlijk gezegd was dit een eitje. De rand vast grijpen, voetje tegen de muur en naar boven trekken. Ik heb tijdens het urbexen al hogere muren beklommen. Na deze hindernis werden we bergop gestuurd om zo aan onze Spartacus Race te beginnen.

2. Smoke on the Prarie
Een soort van doolhof met hier en daar wat rook. Ik volgde het groepje voor mij en kwam zonder problemen (en zonder rook gezien te hebben) aan de andere kant.

3. Walk on Water
De eerste proef met water, een beek waarin een groot net gespannen was. Als je op het net kon blijven, werden enkel je benen nat, indien niet, werd je helemaal nat. Ik slaagde er in om half droog aan de andere kant te raken.

4. El Capitan
El Capitan, een stijle zandheuvel, was de eerste hindernis waar ik echt voordeel ondervond van mijn Inov-8 schoenen. Door de noppen onder de schoenen had ik een fenomenale grip zodat ik niet, zoals de meeste anderen, op handen en voeten naar boven moest kruipen, maar gewoon kon wandelen. Geen enkele keer schoof ik uit terwijl ik toch een goed tempo kon onderhouden.

5. Gravity
Veruit de leukste ‘hindernis’ van de dag. naar beneden glijden in het water. Niets moeilijk aan maar gewoon pure fun. De enige moeilijkheid was om niemand te raken met de noppen onder mijn schoenen, dit ging maar net goed.

6. The Barbie Wire 2.0
Zoals de naam het zegt, prikkeldraad. Op handen en knieën door de modder kruipen en proberen om de prikkeldraad niet te raken. Gelukkig hing hij vrij hoog en het lijkt me dan ook straf dat hier iemand zich heeft kunnen verwonden. Vuil worden deed je hier dan weer wel.

7. Ramp – Attempt
Deze hindernis is de enige die ik overgeslagen heb. Toen ik aankwam aan deze XL-skater ramp stonden ze hier letterlijk rijen dik aan te schijven om er proberen op te raken. Omdat dit niet van de eerste keer lukte werd de wachttijd wat te lang naar mijn zin en na een paar minuten besloot ik om deze hindernis te skippen.

8. Pull & Float
Bij deze hindernis moest er samengewerkt worden. Met 10 tot 12 man met een vlot het water over steken door het vlot aan een touw voor te trekken. Hier verloor ik redelijk wat tijd. Toen ik aan de hindernis aan kwam, waren net alle vlotten vertrokken. Dus het was wachten tot die aan de andere kant van het water waren om ze dan eerst nog terug naar onze oever te trekken. De techniek die de anderen aan mijn vlot gebruikten was niet echt efficiënt te noemen, het touw vastnemen en dan met z’n allen naar achter lopen, touw loslaten, terug naar voor komen en opnieuw naar achter lopen met het touw. Toen het vlot half weg was, kon ik het niet meer aanzien en heb ik zelf maar aan het touw getrokken en eerlijk gezegd denk ik dat de rest toen niet zoveel meer deed.

Eenmaal het vlot aan de oever lag klommen we er met een 12-tal mensen op en was het weer trekken geblazen. Al snel was ik, samen met nog 1 iemand anders alleen aan het trekken, maar het was volgens mij wel efficiënter dan met 12 paar handen gelijk te trekken. Maar het kostte me wel krachten, bleek achteraf.

9. Paille Ai Ai
Een soort van 3D doolhof van strobalen. Onder en over, onder en over. En dan weer terug. Eenvoudig dus.

10. Rob & de Rover
Hindernis 10 was ook niet zo bijzonder. Aan een touw een schuine houten helling naar boven en via trappen er weer af. Voor mij absoluut niet moeilijk, meden door de grip van de schoenen en de kracht in mijn armen, denk ik.

11. Belly Scraper
Op de buik onder hekken door kruipen, ook hier was het even aanschuiven vooraleer ik aan de hindernis kon beginnen. Vorig jaar probeerde ik deze hindernis op mijn rug te doen en me voort te trekken om mijn armen, maar dit resulteerde in een grote schaafwonde op mijn rug, zodat ik het dit jaar toch maar op mijn buik deed. Dat gaat minder snel, maar was minder pijnlijk achteraf.

12. The Jump
11198636_10205323739446252_74467666_nDé hindernis waar ik van in het begin tegen op keek. In het water springen van op een hoogte van 3 meter (wat dus hoger lijkt als je er op staat, logisch aangezien je voeten op 3 meter staan). Ik geef het toe, ik ging niet echt gerust te trappen op. En het hielp al helemaal niet, dat de persoon voor mij niet durfde te springen. Geen idee of hij het uiteindelijk toch nog gedaan heeft, maar hij stond klaar en ging dan toch maar terug achter uit.
Ik wou eigenlijk een aanloop nemen en zonder te kijken springen, maar dat mocht niet, ik moest op de rand gaan staan en richting de duiker springen. Verstand op nu dus maar en springen. En eigenlijk was er niets aan hoor, maar probeer dat maar eens uit leggen aan mijn verstand, maar als het moet, dan moet het en dan spring ik gewoon.

 

13. Swim Sala Bim
Omdat we toch al helemaal nat waren, kon dit er ook nog wel bij. Zwemmen naar de andere over. En laat ik nu niet de beste zwemmer zijn. Let wel, ik kan voorkomen dat ik verdrink, maar snel geraak ik niet vooruit. Gelukkig waren er koorden gespannen over het water waaraan ik me af en toe kon verder trekken zodat het toch wat vooruit ging.

 

14. H!gh Voltage
Veruit de meest pijnlijke proef. Kletsnat onder een betonnet met schrikdraad doorkruipen. En het maakte niet uit of je je plat tegen de grond drukte of niet, de schrikdraad raakte je toch. En omdat er gekropen moest worden ging kon je niet gewoon snel gaan en dus kreeg ik toch zeker een schok of 10 te verduren. En geen kleine schokjes maar wel schokken waarvan je lichaam heel even helemaal verkrampte.
De eerste meters na deze proef liepen toch net iets minder vlot.
11210226_10205323737046192_753196171_n

15. Bushrunner
Deze hindernis was er weer eentje waar ik voordeel haalde uit mijn schoenen. Door het bos, omhoog en omlaag, wortels ontwijken en door de modder. Echt trail running dus.

16. Human Wall
Dit vond ik persoonlijk een leuk onderdeel. De American Football spelers van de Bornem Titans vormden de menselijke muur en probeerden ons te ‘tackelen’. De tactiek was hier, in mijn geval althans, er op af lopen als een op hol geslagen buffel en proberen om hun steviger te raken dan zij mij en toegegeven, het is me gelukt.

17. The Wall
Opnieuw een muur waar we moesten over klimmen, ditmaal met behulp van een net. Op zich ook geen al te zware hindernis, maar bij sommigen was het duidelijk dat ze de meeste krachten al verspeeld hadden.

18. The Final
De laatste hindernis was er een leuke om mee af te sluiten, klimmen op hooibalen, een net gebruiken om over banden te klimmen, daarna door een stapel manden stappen en dan een soort van schuifaf door een plastieken buis. En toen was het gedaan en zat deze Spartacus Run er op.
g0016316

Al bij al is dit event niet loodzwaar en is het zeker te doen voor iedereen die iets of wat in conditie is, maar dat maakt het plezier er niet minder groot op. Het was met andere woorden een geslaagde dag en ik kijk al uit naar de andere events van deze serie.

Comments

comments

8 thoughts on “Spartacus Run 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *