Sparta Pick-up deluxe

Gisteren kocht ik een nieuwe fiets, ondanks het feit dat ik eigenlijk al drie fietsen heb. Maar voor u mij beschuldigd van geld over te balk te smijten, luister eerst even naar mijn argumenten.

Twee van mijn drie fietsen zijn koersfietsen, waarvan er eentje altijd op de rollen staat. En mijn derde fiets is een mountainbike. Tot voor kort gebruikte ik de mountainbike als ik eens gewoon wou fietsen, al dan niet met Lenka achterop of gewoon om van punt a naar punt b te rijden. Maar de mountainbike heeft daarvoor toch een paar minpuntjes.

Om te beginnen zijn er de klikpedalen. Telkens ik wou gaan fietsen moest ik mijn speciale fietsschoenen aandoen en laat ons eerlijk zijn, echt elegant staan die al niet onder een fietsoutfit, laat staan onder meer gewone kleren. En echt handig is het ook niet als  je snel even naar de bakker of de winkel wil gaan.

Het tweede grote probleem was het kinderstoeltje voor Lenka.  Omdat ik op de mountainbike geen bagagerek heb, kocht ik een kinderstoel die je op de rechte buis van de fiets monteert. Maar hierdoor bestond de kans dat de kabel van de voorste derailleur beschadigd kon raken wat dus ook niet optimaal is. En natuurlijk moet deze houder verwijderd worden telkens ik in het veld wil gaan rijden en dat neemt toch telkens een kwartier in beslag. Een beetje te veel tijdverlies dus.

De belangrijkste reden dat ik een andere fiets wou is dat ik de korte afstanden zoals naar de bakker of winkel echt wel met de fiets wil kunnen doen. Deels omdat het beter is voor het milieu als je de auto niet neemt om een paar kilometer te rijden maar ook omwille van de extra beweging. En ook we omdat het soms gewoon leuk kan zijn om wat vaker met de fiets te rijden. En als extraatje heb ik dan een fiets waarmee ik ook makkelijk een tochtje zou kunnen doen met Lenka achterop.

Dus ging ik op zoek naar een stadsfiets, liefst met een retrolook. Gelukkig werk ik tegenwoordig in Nederland, waar duidelijk veel meer met de fiets gereden wordt dan in België en zag ik in de fietsenstalling aan het werk opvallend veel transportfietsen staan. Dit zijn retrofietsen met vooraan ook een bagagedrager maar dan met moderne technologieën voor remmen, verlichting en versnellingen. En ik was meteen verkocht door de combinatie van het functionele en het stoere karakter.

Sparta Pick-up Deluxe

Via via kwam ik bij Fietsen Verheyen uit Diest terecht en na wat nadenken besloot ik om de Sparta Pick-up Deluxe te kopen. Een fiets die alles heeft wat ik zocht. Een mooi en stoer retro design, 7 versnellingen, dus zowel bruikbaar om naar de winkel te fietsen als om een iets langer, zomers tochtje te maken, en, ook zeer handig, een dubbele standaard waardoor de fiets mooi recht blijft staan en het veel eenvoudiger is om Lenka in en uit haar stoeltje te helpen. En het mooiste van al is dat ik mijn ecocheques kan gebruiken om hem te betalen.

Vanaf nu doe ik mijn korte verplaatsingen dus met deze prachtige fiets en als van zodra het weer het weer toelaat zet ik Lenka achterop en kunnen we genieten van een leuk fietstochtje.

Comments

comments

3 thoughts on “Sparta Pick-up deluxe

  1. Pingback:Eerste schooldag | Young Crazy Fool

  2. Pingback:Fietshelm | Young Crazy Fool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *