Slowcooker Stoofvlees

Sinds ik mijn Crock-Pot kocht maak ik minstens twee maal per maand stoofvlees klaar. Gewoon omdat het zo lekker is en omdat je er amper werk aan hebt. Meestal maak ik het ‘s avonds klaar zodat de slowcooker ‘s nachts kan aanstaan. Een leuk extraatje hierbij is dat ik dan wakker wordt in een huis dat lekker naar stoofvlees ruikt.

Slowcooked Paleo stew

Wat heb je nodig?

  • 1,5 kg stoofvlees (liefst van grasgevoerd rund)
  • 1 flesje glutenvrij bier (ik gebruik hiervoor Mongozo)
  • 2 eetlepels mosterd (zonder toegevoegde suikers uiteraard)
  • 3 blaadjes laurier
  • Tijm
  • Kokosolie
  • Arrowroot
  • Peper
  • Zeezout

Hoe ga je te werk?

  • Kruid het vlees met peper en zout en bak het lichtjes aan in de pan en leg het in de slowcooker
  • Doe de overige ingrediënten in de slowcooker en meng alles een beetje. Zorg er wel voor dat de laurierblaadjes helemaal ondergedompeld zijn.
  • Eventueel kan je, naar smaak, nog look en of ui toevoegen.
  • Stel de slowcooker in op 8 uur op low.
  • Om de saus te binden giet je wat van de saus in een kommetje terwijl je het stoofvlees zelf in een kookpot opwarmt.
  • Voeg 1 eetlepel arrowroot per 250 ml saus toe aan de saus in het potje
  • Meng dit goed door elkaar en voeg het toe aan de kookpot.
  • Terwijl de saus warm wordt zal je zien dat ze dikker wordt.

Dit stoofvlees is heel lekker met maniok, zoete aardappel of pastinaak chips en zelfgemaakt mayonaise.

Comments

comments

11 thoughts on “Slowcooker Stoofvlees

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *