September challenge: Vivofit

Zoals sommigen weten draag ik een Garmin Vivofit stappenteller, of activity tracker zoals dat zo mooi noemt. Omdat mijn augustus challenge, de 10.000 kettlebell swing challenge (later meer hierover), bijna ten einde loopt, dacht ik, laat ik elke maand maar eens een challenge doen. En omdat de vorige best wel stevig was, wil ik het in de maand september rustig houden. En dus ga ik voor de Vivofit Challenge.

Maar wat bedoel ik daar nu mee? Wel, het is eigenlijk heel simpel. In september ga ik de challenge aan om elke dag, zonder uitzondering, het beoogde doel van aantal stappen van mijn Garmin Vivifit te halen. En bij de Vivofit is dat niet elke dag 10.000 stappen, zoals bij bijvoorbeeld de Fitbit, maar het doel past zicht telkens aan, aan de prestatie van de dag ervoor. Haal je het beoogde doel van de dag, dan wordt het doel de dag erna hoger. En andersom natuurlijk ook. Haal je je doel niet, dat wordt het doel lager.

En daar ligt natuurlijk het addertje van deze challenge. Hoe hoog gaat het doel uiteindelijk liggen als ik 30 dagen lang het doel haal. En daar komt nog bij dat ik waarschijnlijk niet op 10.000 stappen als doel begin. Voor vandaag was  mijn doel bijvoorbeeld al 11.020.

En hoe ga ik proberen aan dat doel te komen? Niet enkel door te wandelen. Sowieso wandel ik elke werkdag een stukje in Maastricht. Gewoon om even bij mijn pc weg te zijn en in de buitenlucht te zijn. Maar dit wandelingetje is natuurlijk niet genoeg om aan mijn doel te geraken. Dus ga ik elke avond, mijn loopschoen aanbinden en minstens 5 kilometer lopen om aan mijn doel te geraken. Als ik minder stappen nodig heb dan 5 km loop ik er sowieso 5 en anders loop ik totdat ik aan mijn doel ben.

Op zich lijkt deze challenge mij goed te doen, maar zoals gezegd zit het onverwachte in het algoritme van de Vivofit om het doel te bereken. Ik ben er in elk geval benieuwd naar.

 

Comments

comments

13 thoughts on “September challenge: Vivofit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *