Samsung Galaxy S4 zoom

Samsung Galaxy S4 ZoomVia The Insiders kreeg ik de kans om de Samsung Galaxy S4 zoom een aantal weken te testen. intussen heb ik het toestel iets meer dan 2 weken en kan ik al een tussentijdse balans opmaken.

Dat Samsung goede smartphones maakt wist ik natuurlijk  al (ook al heb ik zelf nooit een Samsung smartphone gehad). Ik was dus vooral erg benieuwd naar de camerafunctionaliteiten van de Samsung Galaxy S4 zoom.

Het eerste wat me opviel toen ik het toestel uitpakte was de toch wel gigantische lens die op het toestel zit.  Dit blijkt uiteindelijk zowel de sterkte als de zwakte te zijn van deze Galaxy S4 zoom. En dat laatste vooral omdat hij door de lens zo moeilijk in de hand ligt en gewoon lomp aanvoelt.

Over de smartphone functionaliteiten kan ik heel kort zijn, deze voldoen aan de eisen die je van een high-end smartphone mag verwachten. Ik spreek me hier echter niet uit over snelheid omdat dit voor mij niet zo relevant is. Of een app nu 1/100 seconden sneller opstart of net niet, is voor mij niet belangrijk. Het gebruiksgemak staat bij mij voorop, en ook dat alles vlot gaat zonder haperen, maar dat is tegenwoordig wel het geval bij elke smartphone. Aangezien ik zelf een Nexus 4 heb, was het wel even wennen aan de schil die Samsung over Android gelegd heeft, maar dat is ook een kwestie van gewoonte. De verschillende functionaliteiten die Samsung heeft toegevoegd heb ik nog niet getest, omdat het mij vooral te doen was om de camera

En die camera is echt wel goed. Dit komt natuurlijk door de lens die ze er bij Samsung opgezet hebben. 10x optische zoom maakt wel degelijk een verschil, maar daar betaal je natuurlijk wel een prijs voor. In combinatie met de uitgebreide functies voor de camera krijg je dus mooie foto’s van goede kwaliteit van 12 megapixels. (een paar foto’s kan je al zien in dit Facebook album)

Wat ik ook een leuke toevoeging vind, is de mogelijkheid om manueel foto’s te maken. Hierbij kan je zelf de sluitertijd als het diafragma (slechts 2 mogelijkheden) kiezen om zo meer controle te hebben over de foto die je maakt. Iets wat een amateurfotograaf zeker zal weten te appreciëren.

Ook de verschillende presets voor het maken van foto’s zijn zeer uitgebreid. Zo heb je ondermeer de keuze uit zonsondergang, dageraad, sneeuw, actie en nog veel meer, maar daarover meer in een latere blogpost.

Dat ook de flits het goed doet kon ik dit weekend vaststellen. Zelfs in een tunnel waar geen licht was slaagde de Galaxy S4 zoom er in om foto’s te maken waarvan de kwaliteit ver boven mijn verwachtingen lag.

En er is ook gedacht aan de mogelijkheid om de smartphone op een statief te kunnen zetten. Misschien is dit een beetje overkill, maar langs de andere kant heeft elke compactcamera deze mogelijkheid.

Maar zou ik het toestel nu zelf kopen? Ik twijfel nog steeds, maar voorlopig neig ik naar neen. Mede door de lens ligt het nogal onhandig in de hand, zeker als je een lange mail wil typen of even aan het chatten bent. Maar misschien is dit iets waar je aan moet wennen en verander ik alsnog van mening.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *