Robomow RS622: eerste indruk

Vorige maand testte Herman de Robomow RS622 uit en daarna zocht hij een nieuwe tester. En zodoende rijdt, sinds een een dikke week, Rob de Robomow in mijn tuin van 600 m² .

De installatie ging vrij vlot. Om het gazon af te bakenen moet je een draad spannen worden rondom het gazon. Je kan er ook voor kiezen om de draad in te graven maar omdat ik de robot maar een maand kan testen leek hij mij voldoende om de draad gewoon op het gras te leggen en vast te maken met de bijgeleverde pinnen. Deze draad komt ook rondom eilanden in de gazon, in mijn geval het terras dat in het midden van de tuin ligt en rondom de bomen die omgeven zijn met klinkers en grind. Dit hele proces nam ongeveer 2 uur in beslag. De draad bevestig je dan aan het laadstation en de installatie is klaar.

Na de installatie leest men normaal de handleiding, maar wij mannen doen daar niet aan mee natuurlijk. En dus probeerde ik op goed geluk (en op basis van wat de verkoper me uitgelegd had) een beetje uit hoe ik de robot aan de praat kreeg. Na het doorlopen van wat instellingen, waarin je onder andere aangeeft hoe groot je gazon is, ging de robotmaaier de draad testen. Hij rijdt dan zonder te maaien over de draad en waar hij niet door kan moet je de draad dan even herleggen. Dit moest ik maar op een plek doen en daarna kon hij beginnen maaien.

Omdat het gras best hoog stond begon ik op een maaistand van 6 cm maar ondertussen rijdt hij het gras af op 3,5 cm. En hij doet dat goed. Sinds ik hem op goed geluk aan het werk heb gezet heb ik eigenlijk niets meer gedaan en toch rijdt hij op regelmatige tijdstippen het gras af. Om eerlijk te zijn zou ik best de handleiding eens lezen om te weten wat je er eigenlijk allemaal mee kan, maar laat ons eerlijk zijn, hij rijdt het gras af zonder dat ik er iets voor moet doen, meer hoeft voor mij niet. Maar omdat ik binnenkort toch graag een deftige review wil schrijven ga ik het toch eens allemaal doornemen.

Robomow RS622

Maar het is dus zeer makkelijk om hem in gebruik te nemen, en hij doet zijn werk heel erg goed. Mijn grootste zorg was de staat van onze gazon. Deze ligt zeker niet helemaal vlak, her en der zijn er bulten en kuilen waardoor ik vreesde dat de robot misschien wel zou kunnen vastrijden maar tot nu toe heeft hij dit nog niet gedaan. Elke keer raakte hij terug in zijn laadstation en ziet het gras er ondertussen piekfijn uit. En omdat hij het gras mulcht zou dit er voor moeten zorgen dat het gras zo ook bemest wordt en het er steeds beter gaat gaan uitzien. Afwachten dus.

Mijn eerste indruk is echt wel positief, zowel de installatie als de ingebruikname is zeer eenvoudig. Als ik het kan, dan kan iedereen het denk ik. En waar ik vroeger minstens anderhalf uur per week bezig was om het gras af te rijden hoef ik er niet meer naar om te kijken. Of ik kan gewoon in de tuin zitten terwijl de Robomow zijn werk doet. Want hij is echt heel stil, zo hebben we zelfs één keer buiten gegeten terwijl Rob aan het maaien was en het stoorde niet, als we iets tegen elkaar zeiden hoorden we zelfs niet dat hij aan het rijden was.

Binnen een tweetal weken volgt er een uitgebreidere review maar als ik op dit moment zou moeten beslissen om er eentje te kopen zou ik het zeker doen, want wat een gemak is me dat zeg.

 

Comments

comments

12 thoughts on “Robomow RS622: eerste indruk

  1. veel zin om er ook een te kopen. Mijn ouders zijn al jaren tevreden ervan. Doch aangezien we met een verbouwing in de tuin gaan beginnen, lijkt ons niet het juiste moment. En dat terwijl onze gewone grasmachine het net begeven heeft. Aangezien ik verwacht dat onze tuin een ramp zal worden ,denk ik dat het niet slim is, maar als ik dit lees, twijfel, twijfel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *