Robke zoekt tester

De testperiode van mijn Robomow RS622 zit er bijna op. Tijd voor een slotconclusie dus. Om kort te zijn, het is een fantastisch toestel dat doet wat het moet doen, namelijk het gras afrijden zodat ik mijn tijd aan iets leukers/nuttiger kan best besteden. Want de afgelopen weken heb ik niet naar de gazon moeten omkijken en dat was werkelijk een verademing. Ik denk niet dat ik de Robomow zo uitgebreid getest heb als Herman. Zo heb ik de app bijvoorbeeld niet uitgetest, en ook niet de antidiefstal functie. Maar desondanks ben ik zeer tevreden van de Robomow RS622. In die mate zelfs dat ik mij hetzelfde toestel al gekocht hebt, en die wordt komende week al geleverd. Ik zag het namelijk niet meer zitten om zelf met het grasmachien aan de slag te gaan. Ik ben helemaal verslingerd aan de grasmaairobot.

Zoals ik eerder al schreef, het toestel werkt heel intuïtief. Zonder veel moeite was het klaar voor gebruik en  sindsdien reed het een paar keer per week het gras af. En het deed dit in absolute stilte. Veel minder luid dan waar ik me aan verwacht had. Meer zelfs, wanneer ik vroeger het gras afreed met mijn grasmachine op benzine durfde Lenka niet in de tuin te komen. Veel te veel lawaai. Zelfs als ik aan de andere kant van het gazon bezig was, wou ze niet op de trampoline springen. Maar als Rob de Robomow rondreed kon het haar niet schelen. Er was namelijk geen lawaai om bang van te zijn en dus kon Lenka gerust in de tuin spelen terwijl het gras afgereden werd.

Het enige minpuntje tijdens mijn test was een dag of twee geleden. Opeens stond Robke stil in het gras. Op het display stond ‘Geen draadsignaal’. Het bleek dat de draad op 1 plek overgesneden was, hoogstwaarschijnlijk door Robke zelf. Maar dit is niet de schuld van het toestel. De draad lag op die plaats nogal losjes (lees: niet goed gelegd door mij) en dus niet verwonderlijk dat er dan iets gebeurt. Dus een echt minpunt is het niet. Zo een draadbreuk is trouwen makkelijk te herstellen dankzij bijgeleverde hulpstukjes, maar omdat ik volgende week mijn eigen toestel heb en ik de kabel opnieuw moet leggen ga ik gewoon wachten tot dan.

U leest het, ik ben laaiend enthousiast. En nu ben ik op zoek naar een volgende blogger die de Robomow RS622 wil testen. De enige voorwaarden waaraan je moet voldoen is a) een blog hebben, b) een voldoende grote tuin zonder al te veel obstakels. Zie je het zitten om ook eens maandje het gras niet te moeten afrijden en foto’s op Facebook te posten van je Robomow die het gras afrijdt terwijl jij met je voeten omhoog ligt? Laat dan weten op welke originele manier jij de Robomow zou testen. Uit alle comments kiezen de mensen van Lewis PR dan de volgende tester uit. Reageren kan via het invulformulier, via twitter of via Facebook.

Succes ermee.

Comments

comments

35 thoughts on “Robke zoekt tester

 1. We hebben een gazon van +/- 8 are dus Robke zou hier geen honger lijden. Triple Trouble test ineens of ie childproof is…

 2. uiteraard wil ik die robomow testen. Maar bestaat er een originele manier om gras af te rijden.

  Nu, onze tuin is onderverdeeld in 2 delen. Vooraan 500 m² tuin zoals een tuin hoort te zijn (wat boompjes, wat bloempjes, maar vooral veel gras); achteraan – 350 m² tuin waarin kippen en konijnen gehuisvest zijn.

 3. Wel, ik vraag mij af of mijn tuin wel geschikt is voor zo een Robke. Ik heb het al meermaals overwogen omdat mijn rug die zware grasmaaier niet meer zo ziet zitten en mijn slaafjes (lees kinderen) nog te klein zijn om het in mijn plaats te doen.
  Mijn tuin is heel lang (60m op 6) maar onderverdeeld in stukken. Er zit een kippenhok ergens achteraan, maar daarachter nog een stukje voetbalveld van 6 op 10m. Dat moet mooi gemaaid van de zoon uiteraard.
  Het stuk er voor daar staan een trampoline enzo, maar daar staat geen gras. Het grootste stuk is 30m op 6m met een tuinpad langs de zijkant, maar daar staat een speeltuin in. Kan Robke zoiets?
  Het lijkt me wel eens iets anders om uit te testen dan alleen maar een vierkant gazonneke… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *