Qwerty

Sinds kort zit ik op een nieuw Siebel project en eerlijk gezegd is het een ideaal project voor mij. Het is in Maastricht, dus hoewel het een eindje rijden is, is het verkeer toch heel goed te doen. Het project zelf is een leuke uitdaging en de collega’s vormen een aangenaam team waarin ik me onmiddellijk thuis voelde.

Maar zoals ik al zei is het in Nederland en in tegenstelling tot in Belgiƫ gebruiken Nederlanders qwerty toetsenborden. En ik kan je verzekeren dat dat een hele aanpassing is als je je hele leven gewoon bent van met azerty te typen.

Na een paar dagen is echter al een soort van aanpassing gebeurd en merk ik dat ik ‘weet’ waar de letters staan, maar als ik snel begin te typen verval ik soms toch nog in de azerty gewoonte.

Iedereen vertelt me wel dat de qwerty indeling veel logischer is en dat ik snel zal wennen. En aangezien ik toch een tijdje in Nederlang ga zitten ben ik benieuwd ik binnenkort ook blind ga kunnen typen op een qwerty toetsenbord. Om de aanpassing nog wat vlotter te laten verlopen heb ik het toetsenbord van mijn smartphone ook maar even op qwerty gezet.

PS: deze post is wel nog getypt op een azerty toetsenbord.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *