Project 30: de resultaten

Om met een cliché te beginnen, de tijd vliegt. Januari zit er al weer op en dus ook project30, mijn maand van strikt paleo eten. Tijd dus om een evaluatie te maken.

Om te beginnen moet ik zeggen dat ik me echt goed voel. Ik heb meer energie, geen dipje meer in de namiddag en ik slaap stukken beter dan voorheen. Er zijn meer nachten geweest dat ik tussendoor niet wakker werd dan wel. Zelfs Lenka moet goed haar best doen om me wakker te krijgen.

Maar hoewel me goed voelen toch het belangrijkste is, zijn er natuurlijk ook de harde cijfers en deze wil ik jullie niet ontzeggen (tussen haakjes de cijfers van 30 dagen geleden):

Gewicht: 87,3 kg (91 kg)
Buik: 85 cm (88 cm)
Biceps: 41,5 cm (42 cm)
Borst: 112 cm (111 cm)
Benen: (59 cm) 60 cm

Ik ben dus op 30 dagen tijd 3,7 kg en 3 cm buikomtrek kwijt gespeeld. Dat zijn best mooie cijfers. Ik heb ook nooit het gevoel gehad dat ik aan kracht of spiermassa heb ingeboet. Dus het verminderen van de koolhydraten heeft geen negatief effect gehad op mijn lichaam.
Vandaar dat ik ook beslist heb om project 30 nog eens te herhalen in de maand februari. Want om eerlijk te zijn heb ik zelden een moeilijk moment gehad. In het begin snakte ik wel eens naar een Ice Tea Zero maar dat is nu niet meer het geval. Andere dingen zoals pasta of een frietje van de frituur heb ik nooit gemist.

In tegendeel, ik heb afgelopen maand heel veel nieuwe en lekkere recepten leren kennen en ik ben zelf aan het koken geslagen en ik vind dat geweldig leuk en ontspannend. Ik kijk dus heel positief terug op de afgelopen maand en ben er zeker van dat ik na februari de paleo levensstijl ga aanhouden.

Ook interesse, kijk dan zeker even op project gezonder.

Comments

comments

24 thoughts on “Project 30: de resultaten

  1. Pingback:Paleo: maand 2 | Young Crazy Fool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *