Project 30: de eerste week

Ondertussen zit ik aan dag 10 van Project 30 en neem ik even de tijd om al eens terug te blikken. Om te beginnen kan ik zeggen dat ik nog geen enkele keer vals gespeeld heb. Zelfs niet op het werk, hoewel daar ondertussen al marsepein, vlaai en suikerwafels gepasseerd zijn. Ik ben er telkens goed kunnen af blijven.

Wat heb ik dan wel gegeten de afgelopen dagen? Best wel veel eigenlijk en vooral lekkere dingen. Ontbijt is in het weekend spek met eieren. Op werkdagen is het afwisselend roerei met gerookte zalm en avocado of een banaaneipannenkoek. Ook mijn middag- en avondeten is tot nu toe altijd heel lekker geweest. Ratatouille, kip Taj Mahal, gevulde paprika’s, italiaanse eitjes, … Noem maar op. Heel lekker allemaal en vooral gevarieerd. En de meeste maaltijden zijn ook handig om daags erna mee naar het werk te nemen als lunch. Toegegeven, het is wat meer werk dan gewoonlijk maar met een beetje planning, zoals het opstellen van een weekmenu, valt dat eigenlijk heel goed mee.

En ik merk ook al effect van het dieet. Ik merk dat ik veel minder last heb van een dipje in de namiddag wat voorheen wel het geval was. En ik slaap ook veel vaster. Waar ik vroeger geregeld 3 à 4 keer op een nacht wakker werd, slaap ik nu tot aan de wekker en voel ik me ook uitgeslapen. En ik heb ook gewoon meer energie.

De verminderde inname van koolhydraten speelt me tot nu toe nog geen parten. Ik ben ondertussen al naar de fitness en de crossfit geweest en ik ben gaan lopen en ik heb me op nog geen enkel moment zwakker gevoeld. Ik eet natuurlijk ook wel geregeld een zoete aardappel. Maar tot nu toe kan ik niet klagen. Ook de afkickverschijnselen door gebrek aan suiker hebben zich bij mij niet gemanifesteerd. En als ik hoor hoe hard die bij anderen aanwezig waren ben ik daar best blij om.

Wat ik wel merk is dat mijn broek ondertussen al wat ruimer zit. Zo fel zelfs dat ik een broeksriem kan gebruiken. Of ik afgevallen ben of centimeters kwijt ben, kan ik nog niet zeggen. De afspraak is dat we ons pas terug wegen als de challenge er op zit. Ik ben er in elk geval wel benieuwd naar.

Heb ik dan echt niets gemist in de afgelopen dagen? Toch wel. Normaal drink ik op het werk redelijk wat Cola Zero. De eerste vaak al om 8h ‘s morgens. En dat mag nu niet meer. Op mijn eerste werkdag van het nieuwe jaar was dat toch wel even een moeilijk moment. Maar ondertussen mis het niet meer.

Overall conclusie… Ik ben blij dat ik de challenge begonnen  ben. Ik voel me goed en ben overtuigd dat de voordelen nog gaan toenemen. Wordt zeker en vast nog vervolgd.

Comments

comments

17 thoughts on “Project 30: de eerste week

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *