Praktijk examen Fitness Initiator

Vandaag had ik het praktijk examen voor het fitness initiator gedeelte van mijn opleiding. Dit examen bestond er uit om een ‘klant’ te begeleiden bij een trainingsschema, van het moment dat de klant in de fitness aankomt.

Het programma bestond uit een warming-up op een cardio toestel, 1 oefening op een kracht toestel en een kleine stretching als cool-down. De bedoeling was om de klant te verwelkomen, het schema te overlopen en de klant de oefeningen uit te leggen en te laten uitvoeren.

Aangezien we de laatste maanden elke zaterdagochtend hierop hadden kunnen oefenen verliep het examen heel vlot. Ik had ook geen zenuwen op voorhand omdat het ondertussen bijna een automatisme geworden was.

De docent had, na het examen, slechts twee kleine opmerkingen: ik was vergeten dat ik de klant het gewicht van het toestel moet laten instellen in plaats van dat zelf te doen en ik was vergeten om te zeggen dat de klant een handdoekje moet leggen op het fitness toestel. Maar voor de rest ging het dus heel goed.

Hiermee is het gedeelte van fitness initiator bijna afgesloten. Maandag heb ik nog mijn evaluatie gesprek van mijn stage en als ook dat in orde is (waar ik niet aan twijfel) kan ik verder gaan met het volgende gedeelte van de opleiding.

Comments

comments

53 thoughts on “Praktijk examen Fitness Initiator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *