Paleo: maand 2

Na de zeer goede resultaten van mijn #project30 besloot ik om nog even langer te leven als een caveman en hield ik me gedurende de maand februari ook aan de strikte paleo regels. En met succes zo bleek. Hoewel het resultaat minder spectaculair is dan vorige maand vermagerde ik toch nog 1,1 kg en  werd mijn buikomtrek 2 centimeter kleiner. Mijn vetpercentage ging van 16,8% naar 15,4%. Het gaat dus goed richting 10 a 12%.

Een kleine berekening leert me ook dat ik geen spiermassa kwijt ben, dus mijn lichaam reageert goed op het eten van veel minder koolhydraten. En buiten het feit dat ik resultaat merk in zowel maten als in de spiegel  kreeg ik de laatste tijd ook vaak te horen dat ik scherp begin te komen of dat men vraagt hoeveel kilogram ik vermagerd ben en ook wel dat ik er gewoon goed uit zie. Allemaal leuk om te horen natuurlijk. En een goede motivator om te blijven vol houden.

Want dat ga ik inderdaad doen, ik ben er nu van overtuigd dat paleo effect heeft want zoals ik vorige maand al schreef, ik voel me gewoon goed. En om eerlijk te zijn kost het me amper moeite om de paleo principes strikt toe te passen. Ik heb in de afgelopen maand nog geen enkele keer gezondigd. Geen gram pasta heb ik gegeten, elke frietje heb ik afgeslagen, en ik heb enkel thee en water gedronken. En ik ben daar zelf fier op. Eigenlijk is paleo ook niet echt een dieet te noemen, eerder een levensstijl. Het is namelijk al vaak gebeurd dat mensen zeggen dat ze ook wel zo willen diëten als ze soms zien of horen wat ik allemaal eet. En ik kan het iedereen aanraden om het zeker ook eens te proberen.

Nog even de droge cijfers voor de maand februari. Tussen haakjes de beginwaarden van 2 januari 2014:

Gewicht: 86,2 kg (91 kg)
Buik: 82 cm (88 cm)
Biceps: 41,5 cm (42 cm)
Borst: 113 cm (111 cm)
Benen: 60,5 cm (60) cm

Comments

comments

11 thoughts on “Paleo: maand 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *