Paleo garnaalkroketten

Tijdens mijn verlof wou ik nog wat experimenteren met nieuwe paleo recepten en maakte ik paleo garnaalkroketten volgens het recpet uit 101 Paleo Recepten van Mitchel Van Duuren. Omdat er nogal wat vraag kwam naar het recept deel ik het hier met jullie.

Shrimp croquettes

 Wat heb je nodig?

  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1⁄4 bloemkool, in roosjes
  • 600 gr  garnaaltjes (die van mij waren reeds gepeld en gekookt)
  • 1 ei
  • 1 eetlepels verse bieslook
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak
  • 1 eiwit
  • 100 gr amandelmeel
  • 2 eetl kokosolie

Hoe ga je te werk?

  • Doe de kokosolie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin op een laag vuur de knoflook (pas op dat je deze niet bruin laat worden). Haal van het vuur en zet opzij.
  • Breng een pan water met wat zeezout aan de kook (tot de bloemkool net onder staat) en kook hierin de bloemkool tot deze beetgaar is (ong 7-10 minuten). Giet de bloemkool af.
  • Voeg de knoflook bij de bloemkool en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Kook de garnaaltjes in een pannetje met wat zeezout tot deze gaar zijn.
  • Pureer de helft hiervan en voeg dit toe aan de bloemkool.
  • Roer hier de overgebleven garnalen, het ei en de bieslook (en eventueel peterselie) doorheen en breng eventueel op smaak met extra peper en zout.
  • Laat de garnalenvulling ongeveer 3-4 uur afgedekt in de koelkast staan (hierdoor is het straks makkelijker te rollen).
  • Rol daarna kleine kroketjes van de vulling.
  • Rol elk kroketje achtereenvolgens door het eiwit en daarna door het amandelmeel. Eventueel kan je het amandelmeel nog op smaak brengen door hier eerst wat extra peper en zout aan toe te voegen.
  • Verhit steeds 1 of 2 eetlepels kokoslie in een koekenpan boven matig hoog vuur en bak hierin de kroketjes tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn.
  • Serveer met bijvoorbeeld wat rauwkost of lekker met wat dille mayonaise als snack

De grootste moeilijkheid zit hem in het rollen van de kroketten. Ik kreeg achteraf de tip om de vulling nog wat langer in de koelkast te laten staan (het oorspronkelijke recept spreekt van 2 uur). Maar de moeite die je stopt in het rollen wordt goedgemaakt door hoe lekker ze zijn.

Comments

comments

11 thoughts on “Paleo garnaalkroketten

  1. Ik kan de lekkerheid bevestigen. Heb ze ook gemaakt vorig weekend, maar dan wel met ongeveer 3/4 van een bloemkool, de rest ongeveer zelfde hoeveelheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *