Paleo Butternut Squash Lasagne

Voor ik met da paleo levensstijl begon, at ik heel veel pasta. Binnen paleo mag dat uiteraard niet meer, en eerlijk gezegd miste ik het niet bijzonder hard. Maar voor het geval het gemis toch te erg zou worden zijn er natuurlijk paleo alternatieven. Zoals deze heerlijke butternut squash lasagne.

20150721_194153

Wat heb je nodig?

Voor de bolognaise saus

  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 liter passata
  • 1 eetlepel tomatenpasta
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Voor de lasagne

  • ovenschotel
  • 1 flespompoen
  • 6 eieren
  • eventueel hesp en parmezaanse kaas.

Hoe ga je te werk?

Bolognaise saus

  • Snipper de ajuin en de knoflook
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ajuin en knoflook
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul
  • Voeg de passata, tomatenpasta en kruiden toe en laat enige tijd sudderen op een middelhoog vuur

Lasagne

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Schil de flespompoen en snij hem in twee vlak boven de verbreding
  • Snij de flespompoen in dunne plakjes van ongeveer 3 a 4 mm dikte, gebruik hiervoor indien mogelijk een groenten slicer
  • Bedek de bodem van de ovenschotel met een laagje bolognaise saus
  • Bedek de saus met plakjes flespompoen
  • Bedek de flespompoen rijkelijk met bolognaise saus. De saus zorgt er voor dat de flespompoen gaar wordt
  • Klop 2 eieren en giet deze over de bolognaise saus
  • Voeg eventueel parmezaanse kaas en of de hesp toe
  • Herhaal de voorgaande stappen (flespompoen, saus, ei, kaas/hesp) tot de schaal vol is
  • Zet de ovenschotel gedurende 45 minuten in de oven op 200°

Comments

comments

10 thoughts on “Paleo Butternut Squash Lasagne

  1. Pingback:Paleo weekmenu's | Young Crazy Fool

  2. Pingback:Perfect bestaat niet | Young Crazy Fool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *