Voor ik met da paleo levensstijl begon, at ik heel veel pasta. Binnen paleo mag dat uiteraard niet meer, en eerlijk gezegd miste ik het niet bijzonder hard. Maar voor het geval het gemis toch te erg zou worden zijn er natuurlijk paleo alternatieven. Zoals deze heerlijke butternut squash lasagne.
Wat heb je nodig?
Voor de bolognaise saus
- 1 ajuin
- 1 teentje knoflook
- 1 kg gemengd gehakt
- 1 liter passata
- 1 eetlepel tomatenpasta
- 1 eetlepel paprika poeder
- peper en zout
- olijfolie
Voor de lasagne
- ovenschotel
- 1 flespompoen
- 6 eieren
- eventueel hesp en parmezaanse kaas.
Hoe ga je te werk?
Bolognaise saus
- Snipper de ajuin en de knoflook
- Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ajuin en knoflook
- Voeg het gehakt toe en bak het rul
- Voeg de passata, tomatenpasta en kruiden toe en laat enige tijd sudderen op een middelhoog vuur
Lasagne
- Verwarm de oven voor op 200°
- Schil de flespompoen en snij hem in twee vlak boven de verbreding
- Snij de flespompoen in dunne plakjes van ongeveer 3 a 4 mm dikte, gebruik hiervoor indien mogelijk een groenten slicer
- Bedek de bodem van de ovenschotel met een laagje bolognaise saus
- Bedek de saus met plakjes flespompoen
- Bedek de flespompoen rijkelijk met bolognaise saus. De saus zorgt er voor dat de flespompoen gaar wordt
- Klop 2 eieren en giet deze over de bolognaise saus
- Voeg eventueel parmezaanse kaas en of de hesp toe
- Herhaal de voorgaande stappen (flespompoen, saus, ei, kaas/hesp) tot de schaal vol is
- Zet de ovenschotel gedurende 45 minuten in de oven op 200°
@YoungCrazyFool jeej!
@youngcrazyfool DANKU 🙂
Audrey Van Maele liked this on Facebook.
Donna Fabré liked this on Facebook.
@YoungCrazyFool thanks man!
Probeer ook de ‘pasta’s’ van Protislank.nl een keer. Gemaakt van wortels van de Konjacplant.
Tinneke Claes liked this on Facebook.
Probeer ook eens de geweldige recepten van hollandkooktpaleo.nl
Iedere week nieuwe recepten.
Pingback:Paleo weekmenu's | Young Crazy Fool
Pingback:Perfect bestaat niet | Young Crazy Fool