Organifi

Een paar maanden geleden zat ik in de auto naar een podcast van Ben Grielfield te luisteren. Een van de sponsors van de show op dat moment was Organifi, een Amerikaanse firma die onder andere Green Juices verkoopt die je kan maken door een poeder in water op te lossen.
tallbottle2_74316af6-d866-43fe-8280-ce2a3a678745_1024x1024

Uiteraard was de host van de podcast er lyrisch over, het is tenslotte een sponsor, maar ik was toch geïntrigeerd door het product en ik wilde het zelf ook wel eens proberen. Het leek me een goede aanvulling op een gezonde voeding en vooral handig voor als je onderweg bent en snel een gezond sapje wil drinken.

En dus nam ik een kijkje in hun webshop. De prijs van hun Green Juice powder was niet goedkoop maar zeker ook niet overdreven. Maar bij de checkout bleek dat de verzendkosten tamelijk veel was, ik denk toen iets van een 20 dollar. En 20 dollar op een bestelling van 70 dollar leek me wat veel. Natuurlijk kon ik meer van het product kopen en zo de verzendkosten relatief gezien lager maken maar wat als het product me dan niet bevalt, dan zit ik met veel Green Juice poeder waar ik niet mee zou doen. En dus zag ik af van de aankoop.

Zoals vaak in zulke gevallen kreeg ik na een paar dagen een e-mail om me te melden dat mijn bestelling nog niet afgerond was, maar die zware verzendkosten waren het me toch niet waard dus ik negeerde de e-mails.

Fastforward naar vrijdagavond, iets na tienen ‘s avonds. Opeens gaat de telefoon en de oproep komt uit de VS. Het is niet van mijn gewoonte om buitenlandse nummers te beantwoorden, maar ik doe het toch . Aan de andere kant van de lijn hoor ik een aangename vrouwenstem die me vertelt dat ze me contacteert in naam van Organifi en het even wil hebben over mijn onvoltooide bestelling.

Omdat het toch al een paar maand geleden was, duurde het even eer ik mee was, maar al snel gaat het gesprek over het feit dat de verzendkosten te zwaar waren om het product naar België te laten sturen. Maar daar had de dame in kwestie een oplossing voor. Ze kon mij een mooie korting aanbieden – 25 % bleek achteraf – waardoor de verzendkosten kwamen te vervallen.

Eerst probeerde ze me nog drie potten te verkopen, maar omdat ik het product dus eerst nog steeds wil proberen, bleef ik bij mijn originele bestelling van 1 doos van 30 zakjes.

Na het controleren van mijn verzendadres kreeg ik de vraag hoe ik wilde betalen. Visa of Mastercard en of ik mijn kaartnummer wilde geven. Op dat moment vroeg ik mezelf wel even af of het allemaal wel koosjer was, maar het telefoonnummer waarmee ik gebeld werd kwam overeen met het nummer op de webshop en dus besloot ik mijn gegevens toch te geven. Hoe groot is immers de kans dat mijn kredietkaart geplunderd gaat worden…

Nadien kreeg ik nog een bevestigingsmail, en een mail van de dame die me gebeld had om haar op de hoogte te houden van de levering van mijn aankoop en of mijn tevredenheid over hun product. Nu is het afwachten tot mijn bestelling geleverd wordt en of mijn Mastercard al dan niet geplunderd gaat worden.

Los daarvan vind ik het wel een goede service van Organifi, om mensen pro-actief te contacteren en de korting aan te bieden. En nu is het maar te hopen dat het product zelf niet tegen slaat.

Comments

comments

8 thoughts on “Organifi

Comments are closed.