Ontdek Brussel dankzij City Runs

City Runs

Onlang trok ik naar hoofdkantoor van Decathlon in Evere voor een zogenaamde City Run. City Runs zijn een geleid stadsbezoek aan Brussel… al lopend. Er is keuze uit verschillende trajecten, zoals het historische centrum, het Heizelplateau of de gemeentes Anderlecht, Sint-Agatha-Berchem, Molenbeek, …, en Evere. En dit laatste deden wij dus. Althans een ingekorte versie zodat iedereen er van kon genieten.

Na een korte uitleg trokken we met onze gids op pad. Hoewel het al donker was, werd het een leuke trip doorheen Evere. Af en toe stopten we en kregen we uitleg over een speciaal gebouw, volkstuintjes, een architecturaal meesterwerk of de kerkhoven van Evere. Wisten jullie trouwens dat de eerste nationale luchthaven in Haren bij Evere lag? Ik in elk geval niet. Want toegegeven, ik wist helemaal niets van Evere maar ik was er wel van verbaasd dat er zoveel mooie en leuke plekjes te vinden zijn.

City Runs lijken mij een leuke activiteit voor bijvoorbeeld een team building om Brussel eens op een andere manier te leren kennen. Surf zeker naar hun website en bekijk hun aanbod. Wat mij betreft is het een echte aanrader. Al gebied de eerlijkheid me te zeggen dat ik het vrij duur vind.

Kalenji

Naast de City Run hadden we die avond ook gelegenheid om de nieuwe versie van de Kalenji Kiprun te testen, de nieuwe loopschoen van Decathlon. Zelf heb ik al een dikke 700 km gelopen sinds ik mijn Kipruns heb en ik ben er nog steeds tevreden over. En ook de nieuwe versie stelde niet teleur. De pasvorm was nog iets beter waardoor hij nog net iets vaster rond mijn voet zat. Verder was het een vergelijkbare ervaring om mee te lopen.

Kalenji Kiprun
Kalenji Kiprun

Naast de nieuw Kiprun LD heeft Decathlon nu ook een trailschoen, de Kalenji Trail XT6. Deze ga ik dit jaar gebruiken voor mijn Spartan Races. Ik ben benieuwd of ze de kwaliteit van mijn Inov8 x-talon kunnen evenaren.

Comments

comments