Novotel Rotterdam Schiedam

Of ik een citytrip wilde maken naar Rotterdam? Natuurlijk wou ik dat. Er eens eventjes tussen uit, lekker gaan eten en rusten. Wie zegt daar nu nee tegen? Ik in elk geval niet. En bovendien mochten we in één van de Accor Hotels in Rotterdam overnachten.

En dus reden mijn vrouw en ik op een druilerige vrijdagavond in januari naar Rotterdam naar het Hotel Novotel Rotterdam Schiedam. We werden heel vriendelijk begroet door de mensen aan de check-in balie. Er was voor drie personen gereserveerd voor ons, maar we hadden besloten dat Lenka een avondje bij oma mocht gaan slapen zodat wij ook eens van een onbezorgde avond konden genieten.

2015-01-16 18.43.02

De kamer, type superior, was heel gezellig en gerieflijk ingericht. Buiten een bed, was er nog een extra zeteltje en een bureautje en televisie. En omdat ik dat weekend ook tickets voor AC/DC moest kopen, was het heel belangrijk dat er snel en stabiel internet op de kamer was. Ook de badkamer was mooi en functioneel ingericht. En zoals je mag verwachten op een hotel was alles zeer proper en hygiënisch.

Een klein detail, wat voor mij belangrijk kan zijn, was dat er de mogelijkheid was om hardere kussens te vragen. Ik heb namelijk de gewoonte om mijn eigen boekweit kussen overal mee naar toe te sleuren omdat ik weet dat op hotels heel vaak zachte kussens zijn en ik daar niet kan op slapen. Maar hier had ik dus de keuze. Ik denk dat er nog wel mensen zullen zijn die dit weten te appreciëren.

10899005_1386623431642467_183384861_nNadat we onze koffer naar de kamer hadden gebracht, gingen we een hapje eten in het restaurant van het hotel. De kaart is niet heel uitgebreid maar heeft wel voor ieder wat wils. Ik koos, paleo gewijs voor de Black Angus Beef met geroosterde groentjes (zonder frietjes of aardappelen natuurlijk) en mijn vrouw koos voor de Caesar Salad. Het eten werd snel geserveerd en was heel lekker. En bovendien schappelijk van prijs. Het was ook zeer aangenaam zitten in het restaurant en het personeel was heel erg vriendelijk. Toen we ons eten afrekenden, kregen we bovendien nog een klein zakje snoep aangeboden. Een leuke attentie die vooral door mijn vrouw gesmaakt werd.

Tijdens de nacht zelf heb ik geweldig goed geslapen. De matras van het bed was aan de harde kant, maar zo heb ik het graag. Te zacht en ik doe geen oog dicht, maar dat was hier zeker niet het geval. Altijd leuk als je een goede matras hebt om op te slapen.

Het ontbijtbuffet ‘s morgens was heel uitgebreid en ook hier waren er mee dan mogelijkheden genoeg om paleo te eten. In mijn geval was dat spek met ei en champignons en erna verse fruitsla. Daarnaast was er natuurlijk nog een assortiment aan brood en beleg en voor mensen die graag warm ontbijten was er nog keuze uit bonen in tomantensaus en worstjes.

Op voorhand had mens ons gewaarschuwd dat er een grote groep softball spelers aanwezig was, waardoor het wel eens druk zou kunnen zijn. Wij hadden dus speciaal gewacht totdat deze klaar waren. Het was fijn dat we ons hiervoor verwittigd hadden.

Wat vooral voor mij interessant was, was dat het hotel ook over een fitness zaaltje beschikt. Toegegeven, het was zeer basic, maar de nodige toestellen waren aanwezig om een degelijke workout te doen. Een pluspunt vond ik de aanwezigheid van een Concept 2 roeier, die ik dan ook een half uurtje gebruikt heb.

Eigenlijk had ik niets aan te merken op mijn verblijf in dit hotel. Alles was naar wens en meer. We hebben er lekker gegeten en goed geslapen en ik kan dit hotel zeker aanraden aan iemand die naar Rotterdam wil gaan.

Oh ja, nog even dit, vlak bij het Novotel Schiedam ligt de dierentuin Blijdorp, deze is zeker een bezoekje waard.

 

Comments

comments

5 thoughts on “Novotel Rotterdam Schiedam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *