NFC tags

Eén van de handigste apps voor Android is voor mij zonder twijfel Llama. Met deze app kan ik bijvoorbeeld mijn WiFi aanschakelen als ik thuis kom. ‘Thuis’ wordt gedefinieerd op basis van gsm masten. Maar daar ging het bij mij een beetje mis. Omdat ik in een landelijke omgeving woon was ‘thuis’ gedefinieerd door slechts 1 gms mast. Hierdoor bleef mijn WiFi aanstaan, zelfs al was ik bij mijn schoonouders, die drie kilometer verder wonen, op bezoek. En dan maakte mijn gsm verbinding met de telenet homespot van de buren. Maar als ik niet inlogde, kreeg ik ook geen meldingen binnen.

Maar met de aankoop van de LG Nexus 4 is dit probleem van de baan. De Nexus 4 beschikt immers over NFC. Dit ontdekte ik eerder toevallig toen ik hem op mijn portefeuille legde en hij een vreemd muziekje maakte. Bleek dat mijn abonnement van De Zoo/Planckendael over een NFC tag beschikt en mijn smartphone deze registreerde.

Na een post op dailybits bestelde ik mij 5 NFC tags bij nfc-store.nl, wreed goedkoop en snel geleverd trouwens. Van die 5 NFC tags heb ik er momenteel 3 in gebruik.
De eerste kleeft op de mijn gsm houder in de auto. Als deze tag gelezen wordt, wordt de WiFi uitgeschakeld, gaat de bluetooth aan zodat mijn smartphone kan connecteren met mijn auto en wordt het volume op maximum gezet. Een tweede tag hangt aan de binnenkant van ons sleutelkastje. Als mijn gsm die tag leest, gaat de bluetooth uit en de WiFi aan. De laatste tag tenslotte ligt op mijn nachtkastje en dien om mijn gsm op stille modus te zetten voor ik ga slapen.

Uiteraard zijn die geen wereldschokkende zaken, maar ze maken mij het leven toch een klein beetje handiger. Alleen moet ik nog de gewoonte aanleren om telkens die NFC tag te lezen als ik thuis kom.

Comments

comments

4 thoughts on “NFC tags

    1. Ik heb dat geleerd doordat mijn smartphone altijd een onbekend geluidje maakte als ik hem op mijn portefeuille legde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *