Mobiel internet in Frankrijk: Joe Mobile

Dit jaar trokken we dus weer op vakantie naar Frankrijk. En zoals de laatste keer dat we daar waren wilde ik natuurlijk graag online blijven, niet dat ik verslaafd ben hoor, maar het is gewoon handig als je mobiel internet hebt. En het is ook leuk voor het thuisfront als ik af en toe eens een instagram kan posten.

De vorige keer kocht ik me in Frankrijk een simkaartje van Orange en dat werkte perfect. Maar die simkaart was ik ondertussen alweer kwijt gespeeld en dus ging ik op zoek naar een alternatief. Via twitter kreeg ik een paar keer Joe Mobile aangeraden en het aanbod leek me wel wat. 3 GB mobiel internet voor maar 20 euro, daar kan een mens niet voor sukkelen. De belminuten en de sms’en die je er bij krijgt hoefden zelfs niet voor mij. Er was echter één probleempje, je kan geen simkaart naar België laten sturen. En ik had graag mijn simkaart gehad voor ik op reis vertrok zodat ik, eens de grens met Frankrijk over, van simkaart kon veranderen en verder Waze kon blijven gebruiken en indien nodig iets opzoeken.

Gelukkig wist een helpdesk medewerker me te zeggen dat je via Amazon een simkaart kan kopen en naar je thuis kan laten opsturen. Deze kaart kan je dan registreren via de website en daar je abonnement bepalen. Inderdaad, abonnement, want Joe Mobile is geen prepaid kaart. Maar je kan je abonnement elk moment opzeggen door op de grote on/off knop te duwen op je dashboard dus dat lijkt me geen bezwaar, ik moet er dus op letten dat ik dat zeker niet vergeet.

Om je simkaart te registreren moet je wel een vorm van identificatie op geven , voor buitenlanders is dat bijvoorbeeld het nummer van je rijbewijs. Daarnaast moet je ook een adres in Frankrijk kunnen opgeven. Hiervoor heb ik het adres van ons vakantiehuisje gebruikt. Eenmaal je deze procedure doorlopen hebt en betaald hebt, is de simkaart klaar voor gebruik.

Toen we tijdens de rit naar Saint-Didier een eerste keer stopte in Frankrijk wisselde ik van sim-kaart en had ik meteen mobiel internet, net zoals ik het verwacht had dus. En verder bleef het perfect werken. Toegegeven, op sommige plaatsen viel mijn netwerk soms eens uit (bijvoorbeeld boven op de Mont Ventoux) maar die momenten waren eerder zeldzaam. Op de meeste plaatsten had ik zelfs 3G, Hoe de 4G dekking zit kan ik niet vertellen aangezien mijn Nexus 4 geen 4G ondersteund.

Voor wie dus op zoek is naar een goedkope oplossing voor mobiel internet in Frankrijk, is Joe Mobile een goede keuze.

Comments

comments

8 thoughts on “Mobiel internet in Frankrijk: Joe Mobile

    1. Het is gemakkelijk hoor Herman, snel iets opzoeken, ergens inchecken, instagrammake doen 🙂

  1. Je hoeft er niet noodzakelijk te betalen voor zo’n kaartje van Joe hoor. Zij werken met een soort van referral waarbij je er eentje kan krijgen via reeds bestaande klanten. Dan krijg je meteen ook €5 belkrediet. Vaak versturen die ‘peters’ gratis of tegen kost vd postzegel. Kijk maar eens op 2dehands of kapaza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *