May the burpee be with you

Burpees, iedereen die ze al eens gedaan heeft, haat ze. Ik ook, uit de grond van mijn hart. En toch deed ik al mee aan de 100 burpees challenge, maar niet met plezier, dat wel niet. Het is ondertussen ook al weer bijna een jaar geleden dat ik die challenge deed, dus tijd voor een nieuwe. En laat er net vandaag eentje beginnen.

Vorige week krijg ik op Facebook een uitnodiging om mee te doen aan de May the Burpee be with you challenge waarbij je tijdens de maand mei 2016 burpees doet. 2016 burpees lijkt misschien veel, maar als je het per dag bekijkt zijn dat er maar 65. Op zich best haalbaar, toch?

Mijn eerste idee was om ze te verspreiden over de dag. Een deel ‘s morgens, een deel overdag en het laatste deel ‘s avonds. Maar toen ik er vandaag aan wilde beginnen dacht ik, waarom doe ik ze niet gewoon allemaal in 1 keer? Op die manier kan ik gemakkelijk de tijd bijhouden en kijken of en hoeveel vooruitgang ik maak tijdens deze maand. En dus deed ik vandaag mijn eerste 65 burpees in 4’46”. 30 burpees, even op adem komen, 25 burpees, nog even op adem komen en dan de laatste 10 stuks.

Toegegeven, alles stond in brand en ik moest nadien even gaan zitten om te bekomen, maar de kop is er af. Nog maar 1951 stuks te gaan.

Voor wie wil, je hebt nog tijd om er ook aan te beginnen!

Comments

comments

45 thoughts on “May the burpee be with you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *