MAF running progress

Een dikke maand geleden schreef ik al dat ik begonnen was met te lopen volgens het MAF principe. En dat het moeilijkste er aan was om te aanvaarden dat je erg traag moet lopen om je hartslag laag te houden. Nu, een maand later ben ik meer gemotiveerd dan ooit door de – kleine – vooruitgang die ik geboekt heb.

Ik heb twee parcours die ik regelmatig doe. Het eerste is een mooie lus van 8 km in Hees, een prachtig bos in de buurt van Schaffen en het tweede is mijn ochtendloopje, 5 km in Sint-Joris-Winge.

Het parcours in heb bos loop ik meestal tijdens het weekend en door de ondergrond daar ligt het tempo sowieso een stuk lager dan wanneer ik op asfalt loop, maar desondanks dat heb ik al een mooie vooruitgang in mijn tempo gezien over de laatste 4 keren dat ik daar liep.

2016-09-26-14_24_46-maf-afternoon-run-_-hardloopsessie-_-strava

En ook tijdens mijn ochtendloopje is het nu duidelijk zichtbaar dat ik sneller wordt bij eenzelfde hartslag. In Strava is er een duidelijke stijgende tendens te zien.

2016-09-26-07_23_42-fasted-state-maf-morning-run-_-hardloopsessie-_-strava

Mijn tempo’s zijn natuurlijk nog altijd niet snel te noemen maar ze geven wel moed om te blijven volhouden en mij niet blind te staren op het tempo. Mijn plan is om zeker tot het einde van het jaar al mijn trainingen volgens het MAF principe te doen en te kijken waar ik dan sta. Maar van één ding ben ik wel zeker ondertussen, deze methode werkt en ik ga zeker nog vooruitgang boeken en efficiënter worden.

Comments

comments

7 thoughts on “MAF running progress

Comments are closed.