Krnwtr

Afgelopen weekend stond het concert van Bad Religion in de Brusselse AB op het programma en, omdat we er al veel goeds van hadden gehoord, wilden we wel eens gaan eten in het aanpalende AB Café/Resto.

De keuze was niet zo erg groot maar dat is zeker geen minpunt want alles zag er lekker uit (en hetgeen ik gegeten heb was ook zeer lekker).  Maar wat me vooral opviel op het menu was het krnwtr. Inderdaad, kraantjeswater. Echt vers, Brussels kraantjeswater, volgens de uitleg kraantjeswater van zeer goede kwaliteit. Men vind namelijk dat het eigenlijk zonde is om bronwater in flessen te laten verschepen terwijl je evengoed kraantjeswater kan drinken. En dat idee stond me wel aan, los van het feit dat het daarenboven ook nog eens gratis was.

Thuis drink ik namelijk ook altijd kraantjeswater, zij het wel gekoeld door middel van een Amerikaanse koelkast. En ook op het werk vul ik mijn waterfles altijd aan de kraan. Maar om kraantjeswater te drinken op restaurant, neen, daar had ik nog nooit aan gedacht. En als je er goed over nadenkt is dat best raar. Ik herinner me nog van in mijn jeugd dat, wanneer we op vakantie waren in Frankrijk, er telkens een karaf (gratis) water op tafel werd gezet als we ergens gingen eten.

Soit, ik was dus zeer gecharmeerd door het idee om kraantjeswater op het menu te zetten. Maar blijkbaar zijn ze bij het AB Café/Resto niet de enigen die dat doen. Er bestaat zelfs een app die je in staat stelt te laten weten of een bepaalde horecazaak kraantjeswater serveert (al dan niet tegen een schappelijke prijs) of niet. En dus denk ik, waarom zou ik het ook niet vragen als ik op restaurant ga? Tenslotte proef ik toch geen verschil tussen water van de kraan of pakweg Spa of Vittel. En als het dan nog eens gratis kan, is dat mooi meegenomen.

Dus vanaf nu ga ik effectief vragen of ik kraantjeswater kan krijgen bij mijn eten. Let wel, ik ga het enkel doen als ik op restaurant ga, niet wanneer ik iets ga drinken op café. Dat ligt in mijn ogen nog net iets anders. Je kan moeilijk een hele avond op café gaan en verwachten dat men je gratis of zo goed als gratis van drank voorziet. Dus vandaar enkel op restaurant. Ik ben er echt eens benieuwd naar op hoeveel plaatsen ze dit gaan willen doen.

Comments

comments

14 thoughts on “Krnwtr

    1. Inderdaad Christophe, maar ik zette het er even ter verduidelijking bij vooraleer mensen zouden steigeren en zeggen dat ik dat zeker niet op café mag vragen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *