Koekjes afpakken

Gisteren kwam Lenka thuis van school en vertelde ze dat een kindje bij haar in de klas één van haar koekjes had afgepakt en had opgegeten. Ik moet zeggen, toen ik dat hoorde brak mijn hart toch wel een klein beetje. En ik geef toe, ik had zin om het recht in eigen handen te nemen, maar natuurlijk weet ik ook dat dat niet kan.

Dus toen we zeiden dat ze dat niet mag toestaan, antwoordde ze dat het andere kindje haar koekjes op waren. Op zich wel een mooie redenering van Lenka, maar toch hebben we haar gezegd dat ze niet mag toestaan dat haar koekjes worden afgepakt. Ik denk dat we Lenka moeten proberen duidelijk te maken dat wat voor haar bedoeld is, ook echt voor haar is en dat ze dat gerust mag zeggen als iemand dat wil afpakken. En natuurlijk hoop ik dat ze dit effectief gaat doem om zo te voorkomen dat andere kindjes denken dat ze zomaar over Lenka heen kunnen lopen. Maar ergens denk ik wel dat dit in orde komt.

Ik ben nu al benieuwd naar wat Lenka vanavond te vertellen gaat hebben. Er zijn waarschijnlijk meer dan genoeg ouders die zoiets al hebben meegemaakt, hoe hebben jullie dit aangepakt?

 

Comments

comments

19 thoughts on “Koekjes afpakken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *