Kalenji Run Light

Deze post verscheen een hele tijd geleden op een andere blog van mij, die ondertussen niet meer bestaat. Maar omdat ik nog altijd super tevreden ben over de Kalenji Run Light, publiceer ik hem hier ook nog eens, zij het lichtjes aangepast.

Kalenji Run Light

Ergens in 2015 was het voor een paar bloggers en andere mensen die actief zijn op social media verzamelen geblazen bij Decathlon Evere voor een zogenaamde Afterwork Run waarbij we hands-on hun nieuwste product mochten testen: de Kalenji Run Light.

De Kalenji Run Light is, in tegenstelling tot de meeste types loopverlichting, geen hoofdlamp. De Kalenji Run Light zit met een elastisch harnas stevig op je borst. En de batterypack, die op je rug zit, is voorzien van 3 knipperende leds. Deze zorgen dat je extra zichtbaar bent voor achterliggend verkeer.

Het grote voordeel dat de lamp op je borst zit en niet op je hoofd, is dat ook de grond vlak voor je verlicht is. Bij een hoofdlamp is dit moeilijker omdat het licht dan in je eigen ogen schijnt. Hierdoor heb je beter zicht op waar je loopt en verminder je het risico’s op blessures . In, totaalverlicht de lamp (in de hoogste stand) 20 meter ver.

Hands-on test

Na wat uitleg over de lamp, was het tijd om het in het veld uit te testen. En dat deden we ook letterlijk. Na een kleine kilometer langs deĀ grote baan doken we met ons groepje de velden in, op zowel verharde als onverharde wegen, maar wel allemaal zonder straatverlic hting. En hier deed de Kalenji Run Light wat het beloofde. Zelfs de lichtste stand (90 lumen) was voldoende om in groep veilig door de velden te lopen.

Stand 2 (180 lumen) en 3 (250 lumen) zijn, als je alleen loopt, zeker meer dan voldoende. Nergens heb ik het gevoel gehad dat de lamp te weinig licht gaf.

Eigen ervaring

Aangezien ik de Kalenji Run Light nu al geruime tijd heb, heb ik er al vaak mee kunnen lopen en ik ben er nog altijd enthousiastĀ over. De lamp blijft goed op zijn plaats zitten en hindert niet tijdens het lopen. Een minpuntje zou voor sommige lopers misschien zijn dat de lamp ongeveer ter hoogte van je hartslagmeter tegen het lichaam zit, maar dit stoort mij eigenlijk amper.

De batterij is, dankzij de meegeleverde kabel, op te laden via USB en gaat ongeveer 500 laadcycli mee. Uiteraard is de lamp niet waterdicht en dus niet echt aan te raden voor OCR races tijdens het donker, maar voor trainingen tijdens de winter maanden – of om 5 uur ‘s morgens als je zo gek bent als mij – is ze zeker aan te raden. Ze heeft in elk geval mijn voorkeur boven mijn (veel duurdere ) hoofdlamp. De Kalenji Run Light is te koop bij Decathlon.

Comments

comments