Kabouter Plop – De zoekkampioen

Dit weekend bracht Sinterklaas onder andere het gezelschapsspel De Zoekkampioen, zeg maar de Studio 100 versie van Wie Is Het. En dus speelden we gisterenavond een spel.

Lenka en ik vormden samen een team tegen mijn vrouw, en ik fluisterde Lenka de vragen in die ze moest stellen “Heeft jouw kabouter een bril?”, “Is jouw kabouter een meisje?”. De vragen waarmee we  snel veel figuren kunnen elimineren dus. En Lenka mocht dan de kabouters die niet voldeden weg doen.

Bij het derde spel leek het ons wel leuk om Lenka eens de vragen te laten stellen. Haar eerste vraag was “Heeft jouw kabouter een blauwe muts?” en vermits dit niet het geval was kon ze maar drie kabouters elimineren. Niet meteen de beste vraag om mee te beginnen dacht ik.

Maar toen haar tweede vraag “Heeft jouw kabouter een rode muts?” juist bleek te zijn waren er opeens maar 3 kabouters meer over. De derde vraag die Lenka stelde was “Is jouw kabouter een meisje” en dat was niet zo, en zodoende had Lenka na 3 vragen de juiste kabouter geraden. En ze was bijzonder fier.

Eerlijk gezegd dacht ik eerst dat het spel nog een beetje te moeilijk ging zijn, maar de doos sprak van 3 jaar en ouder en blijkbaar klopte dit. We gaan dus nog veel avonden speelplezier hebben de komende weken.

Comments

comments

4 thoughts on “Kabouter Plop – De zoekkampioen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *