Inov-8 X-talon 200

Twee jaar geleden ontdekte ik het plezier van OCR of Obstacle Course Running en vorig jaar liep ik er een paar. Maar tijdens een van die events leerde ik op pijnlijke wijze dat er verschil is tussen gewoon lopen en lopen op hindernissen parcours. Tijdens de Spartacus Run op het provinciaal domein ging ik keihard onderuit op een modderig stuk. Mijn Mizuno Wave loopschoenen hadden immers totaal geen grip in de modder op het parcours en in een afdaling schoven mijn benen onder me uit en landde ik plat op mijn rug in de modder. En ook tijdens andere obstacle courses merkte ik dat gewone loopschoenen echt niet volstaan.

11098621_1094887887193266_126667395_nDit jaar ben ik al ingeschreven voor 5 van die events en normaal gezien komen er nog een paar bij, dus vond ik dat het tijd was om te investeren in een paar schoenen die afgestemd zijn om dit soort werk. Ik had al redelijk wat goede dingen gelezen over het merk Inov-8 en na wat advies op twitter kwam ik uit bij de Inov-8 X-talon 200. De reviews die ik van deze schoen las waren zeer positief en en werd omschreven als een ideale OCR schoen. Stevig, goede grip, licht, en goed op verschillende ondergronden.

Hopelijk kan ik hem dit weekend al even gaan uittesten in het bos hier in het dorp om te kijken of hij inderdaad goed loopt. Maar eigenlijk twijfel ik daar niet aan. Heg gaat misschien een beetje aanpassen worden maar het gaat een hele verbetering zijn tegenover mijn huidige, gewone loopschoenen.

Wat ik wel nog ga doen, is mijn schoenen upgraden met een paar Lock Laces, ik vind die een stuk makkelijker dan gewone veters en om eerlijk te zijn, lijken de veters in de x-talon 200 gewoon erg lang en mezelf kennende ga ik er waarschijnlijk eens over struikelen.

Welke schoenen gebruiken jullie trouwens tijdens het trail of obstacle course running?

Comments

comments

10 thoughts on “Inov-8 X-talon 200

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *