I wish myself a Spartan 2017

Terugblik

2016 was voor mij uiteraard het jaar waarin Norah geboren werd en niets komt daar in de buurt van. Maar eind 2015 zei ik ook dat 2016 het jaar van de Iron Viking zou worden en dat werd het ook. Ergens in mei van vorig jaar liep ik in Amsterdam mijn eerste ‘marathon’, 44 km en 100+ obstacles. Ik deed er dan misschien wel 7h15′ over maar ik liep hem wel uit. En daar was ik best fier op.

Maar na de Iron Viking viel de zin om te lopen een beetje weg en werden andere runs afgezegd omdat ze te dicht in de buurt van de Norah’s geboorte lagen of doordat ik een tattoo van Norah liet zetten. In het kort komt het er op neer dat ik veel minder loopkilometers deed dan ik van plan was. Een kleine 1.000 km in totaal. Op zich niet zo slecht, maar toch zeker ook niet om naar huis te schrijven.

Spartan Race

Naast de Iron Viking blijft vooral de Spartan Beast in Polen me bij van afgelopen jaar. 24 km in de bergen van Krynica en 4 fantastische dagen met geweldige mensen van OCR Belgium.  De race zelf was best zwaar, temeer omdat ik een beetje uit conditie was, maar toch heb ik er van genoten.

En toen ik het bestaan van de Spartan Trifecta leerde kennen – 3 verschillende afstanden lopen in 1 jaar tijd – besloot ik om in september een weekend naar Peterborough te gaan om daar ook nog een Sprint en een Super te lopen en zo mijn eerste trifecta te vervolledigen. Iets waar ik toen ook best fier op was.

Vooruitkijken naar 2017

Nu het nieuwe jaar aangebroken is, is het tijd om nieuwe (sportieve) doelen te stellen. En voor 2017 is dat voor mij om zoveel mogelijk Spartan Trifecta’s te behalen. Per trifecta dat je behaalt krijg je immers nog een extra medaille (die per trifecta elke keer een beetje groter wordt). En dus ga ik dit jaar enkel Spartan Races lopen en alle andere OCR runs aan mij laten voorbij gaan. En vermits Spartan Race nog geen voet aan grond gezet heeft in België ga ik heel veel in het buitenland zitten in het komende jaar.

De planning ziet er voorlopig als volgt uit:

 • 28 januari: Val Morel Sprint
 • 8 april: South East Sprint
 • 13 mei: Vienna Sprint
 • 13 mei: Vienna Super
 • 20 mei: Gloucestershire Super
 • 20 mei: Gloucestershire Sprint
 • 27 mei: Barcelona Sprint
 • 27 mei: Barcelona Beast
 • 28 mei: Barcelona Super
 • 3 juni: Paris Super
 • 3 juni: Paris Sprint
 • 1 juli: Morzine Sprint
 • 1 juli: Morzine Beast
 • 2 juli: Morzine Super
 • 15 juli: Valča Ultra Beast
 • 2 september: Marston Lodge Super
 • 3 september: Marston Lodge Sprint
 • 9 september: Tirol Beast
 • 9 september: Tirol Sprint
 • 10 september: Tirol Super
 • 23 september: Liberec Beast
 • 30 september: Windsor Beast
 • 1 oktober: Windsor Sprint
 • 7 oktober: Circuit Paul Richard Beast
 • 7 oktober: Circuit Paul Richard Super
 • 8 oktober: Circuit Paul Richard Sprint

Ter verduidelijking, een Sprint is 5+ km en 20+ obstakels, een Super is 13+ km en 25+ obstakels en een Beast is 20+ km met 30+ obstakels. Daarnaast is er nog een Ultra Beast die met 41+km en 60+ kilometers de marathon afstand benadert.

Als het mij lukt om alle races die op mijn planning staan te voltooien zal ik in totaal 7 trifecta’s binnenrijven. Het gaat vast behoorlijk zwaar worden maar het gaat ook heel veel mooie momenten en herinneringen met zich mee brengen.  En een concreet doel zetten helpt mij bij het volhouden van de training, anders durf ik wel eens te slabakken.

Online aanwezigheid

Omdat het een heel avontuur gaat zijn ben ik van plan om zoveel mogelijk van mijn reis naar 7 trifectas online te zetten. En omdat Spartan Race nu eenmaal iets internationaal is heb ik besloten om dat in het Engels te doen. Hiervoor heb ik een nieuwe domeinnaam geregistreerd en verschillende nieuwe sociale media accounts. Wil je mij volgen, dan kan dat via volgende kanalen

Comments

comments