Homemade paleo burgers

Dit zijn de lekkerste hamburgers die ik ooit gegeten heb, zeker met het broodje erbij. Bovendien zijn ze heel snel te maken en zijn ze ook koud erg lekker zodat je we ook als lunch  kan meenemen.

Burgers

 

Broodjes

Wat heb je nodig?

  • 1,5 cup (360 ml) cashewnoten
  • 3 eieren
  • 3/4 theelepel appelazijn
  • 1/4 cup (60 ml) kokosmelk
  • 1/4 cup (60 ml) kokosolie
  • 1/3 cup (80 ml) kokosbloem
  • 1/3 cup (80 ml) amandelpoeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1 eigeel
  • 2 theelepels kokosmelk
  • sesamzaadjes

Hoe ga je te werk?

  • Verwarm de oven voor op 160° Celcius.
  • Doe de cashewnoten in de food processor en maal ze fijn.
  • Voeg de eieren, de azijn, de melk en de olie toe en meng alles gedurende 30 seconden.
  • Voeg de bloem, het  amandelpoeder, het zout en het zuiveringszout toe en meng alles tot je een mooi stevig deeg hebt.
  • Met natte handen maak je vier mooie broodjes. Blijf je handen nat maken zodat het deeg niet aan je handen blijft kleven.
  • Met het eigeel en de kokosmelk en smeer de broodjes ermee in.
  • Strooi de sesamzaadjes over de broodjes.
  • Leg de broodjes op bakpapier en bak gedurende 25 minuten in de oven.

 

Hamburgers

Wat heb je nodig?

  • 1.5 kg gemengd gehakt
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 2 eetlepels paprika poeder
  • 1 eetlepel pili-pili poeder
  • zeezout naar smaak
  • naar smaak: uienpoeder of fijngehakte ui of sjalot en/of look

Hoe ga je te werk

  • Meng alle ingrediënten en vorm er hamburgers van.
  • Bak de hamburges tussen de gril of in de pan.

Het recept van de broodjes komt oorspronkelijk uit Against All Grains en het recept van de hamburgers ben ik bij Candy gaan halen en heb ik een klein beetje aangepast naar mijn smaak.

 

Comments

comments

20 thoughts on “Homemade paleo burgers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *