Homemade Almond butter

Notenpasta, ik ben er dol op. Ik vind het zo lekker dat ik ooit eens een hele pot cashewnoten pasta op at. Niets om fier op te zijn maar het was na de 10 miles en ik had niets in huis om te eten. Maar dat is een heel ander verhaal.

Recent ontdekte ik een heel simpel recept voor banaan-amandel ijs. Neem 1 diepgevroren banaan en stop hem in de foodprocessor totdat je een roomijs-achtige substantie hebt. Doe er vervolgens een eetlepel amandelpasta ben en laat de foodprocessor nog even zijn ding doen en voilà, een lekker en gezonde snack. Je kan hem natuurlijk nog upgraden door er proteïne poeder aan toe te voegen.

En de amandelpasta? Die maak je ook heel eenvoudig zelf…

Doe een hoeveelheid noten in de foodprocessor en begin de amandelen te malen. Het gaat even duren maar na verloop van tijd zal je zien dat de amandelen stilaan in een pasta beginnen te veranderen. Geef het ongeveer 10 à 15 minuten eer de oliën van de noten beginnen vrij te komen en je amandelpasta klaar is.

Hetzelfde kan je natuurlijk doen met cashewnoten.

12383565_438677242994796_684444650_n

Comments

comments

15 thoughts on “Homemade Almond butter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *