Hartige paleo muffins

Dit weekend maakte loopbuddy @donnafabre deze hartige paleo muffins. Ideaal om te eten na het lopen met een fris slaatje bij maar even lekker als tussendoortje of als een snel maar stevig ontbijt. Je kan ze makkelijk op voorhand maken en een paar dagen bewaren in de koelkast. Ik heb het originele recept een beetje aangepast naar mijn smaak en het staat iedereen vrij om naar hartenlust te experimenteren.

wpid-wp-1426071016964.jpeg

Wat heb je nodig?
Voor 12 muffins:

  • 12 eieren
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 300 gram bos champignons
  • 12 sneden parmaham
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 eetlepel fijngesnipperde basilicum (gedroogde mag ook)
  • 12 muffin vormpjes

Hoe ga je te werk?

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • plooi de sneetjes parmaham dubbel en leg ze tegen de rand van de muffin vormpjes
  • snij de bos champignons en bak ze in een beetje kokosolie en verdeel ze over de muffin vormpjes
  • snij de zongedroogde tomaten in stukjes en verdeel deze ook over de vormpjes
  • strooi de basilicum in de vormpjes
  • kluts de eieren en giet deze in de muffin vormpjes
  • Plaats de muffins in de oven en bak gedurende 25 minuten.

Comments

comments

8 thoughts on “Hartige paleo muffins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *