Golden Drop

Soms gebeurt het al eens dat Lenka en ik samen op het toilet zitten in de badkamer. Ik op het toilet en Lenka op haar potje. Op zulke momenten hebben we trouwens de beste conversaties.

Een paar dagen geleden was het weer zo een gezamelijk toilet moment en toen Lenka klaar was vroeg ze aan mij om haar poep af te kuisen. ‘Amai Lenka’ zei ik, toen het toiletpapier wit bleef, ‘Je deed een golden drop’.

‘Wat is dat papa, een golden drop?’ vroeg ze, nieuwsgierig als ze zijn op die leeftijd. ‘Wel’, antwoordde ik, ‘als je kaka gedaan hebt en je poep is niet vuil geworden, dan is dat een golden drop’. ‘Aha’ was haar droge antwoord en ze kon niet snel genoeg naar mama gaan om te zeggen dat ze een golden drop gedaan had.

2016-07-07 21_25_56-Urban Dictionary_ Golden Drop

Een paar dagen later, Norah had net haar pamper vol gedaan, en zoals altijd ging Lenka mee naar de badkamer om te helpen. Opeens komt ze de woonkamer binnen en knijpt ze met haar vingers haar neus toe. ‘Amai papa, Norah heeft een hele dikke kaka gedaan in haar pamper. En het was geen golden drop hoor’

Ik wist even niet waar ik het had, maar dat zal u vast niet verbazen. Ik vergeet telkens wat een sponzen kinderen van die leeftijd zijn. Alles wat ze horen ze en onthouden ze. Gelukkig leer ik ze enkel fatsoenlijke dingen.

Comments

comments

34 thoughts on “Golden Drop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *