Gladiator Run Combat Edition

Gladiator RunNa Race Against Nature vorig jaar in Averbode en Spartacus Run in Boom begin dit jaar, was de Gladiator Run – Combat Edition mijn derde obstacle run. Deze keer was het te doen in en rond de Citadel in Diest, wat zorgde voor een militaire toets.

De organisatoren hadden voor deze eerste en laatste editie alles uit de kast gehaald en een zwaar parcours van 9 km voorzien met daarin 45 obstakels. En dit alles zorgde voor de zwaarste run die ik al deed. Het feit dat ik die ochtend ook nog naar de crossfit was geweest (waar backsquats op het programma stonden) en mijn benen eigenlijk al zo goed als leeg waren voor ik begon te lopen heeft natuurlijk ook niet geholpen.

In het begin ging het nog vlot maar ergens halverwege moest ik toch al geregeld even stappen omdat de benen echt niet meer mee wilden. Conditioneel ging het allemaal wel, maar het lichaam wou niet echt mee. Vooral met de hindernissen waar we moesten afspringen had ik moeite, en die waren talrijk aanwezig.

Onderweg was er nog even een spannend moment toen mijn Garmin Vivofit losraakte en in het water viel. Gelukkig vond ik hem na een tiental minuten zoeken terug.

Dit alles zorgde er uiteindelijk voor dat ik na 1 uur en 25 minuten finishte. Zeker geen supertijd maar dat wist ik op voorhand natuurlijk. In elk geval heb ik me goed geamuseerd en daar doe ik het tenslotte voor.

Afsluiten doe ik met een klein minpuntje en dat was het ontbreken van bevoorrading, ergens op het parcours. Maar het excuus van de organisatie kan ik in dit geval wel begrijpen. De run ging door in een natuurgebied en de organisatie wou zoveel mogelijk vervuiling tegen gaan en besloot daarom, en omdat het parcours maar 9 km was, geen bevoorrading te voorzien. Achteraf hebben ze hun fout wel ingezien en hopelijk leren ze er van in de toekomst.

Comments

comments

10 thoughts on “Gladiator Run Combat Edition

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *