Gehakt en paprika curry schotel

Onlangs kwam ik later dan voorzien thuis en ondanks dat ik geabboneerd ben op de Paleo Weekmenu’s, had ik niets voorbereid om te eten. Toen ik de koelkast opende en merkte dat ik nog gehakt, courgette en paprika had, vroeg ik me af hoe deze combinatie zou smaken. Om het geheel wat up te spicen besloot ik er ook nog een currysaus aan toe te voegen.

Tot mijn grote verbazing was het een heel lekkere combinatie. Zo lekker zelfs dat ik de rest daags erna als ontbijt at. Maar toch had ik het gevoel dat er nog iets aan ontbrak. Dus probeerde ik het nog een keer te maken maar deze keer voegde ik champignons toe. En that did the trick. Naar mijn smaak was het gerecht perfect. Zelf ook eens proberen? Hieronder vind je het recept.

Wat heb je nodig?

 • 1 kg gram gemengd gehakt
 • 2 teentjes look
 • 500 gram champignons
 • 2 paprika’s
 • 2 courgettes
 • 400 ml amandelmelk
 • currypasta (ik gebruik de currypasta van bij Puur Mieke)
 • 1 eetlepel Kokosolie
 • Peper en zout

Hoe ga je tewerk?

 • Snij de paprika en champignons in kleine stukjes
 • Verhit de kokosolie in een grote (wok)pan en bak de champignons aan, samen met de look
 • Voeg het gehakt toe en bak het rul
 • Voeg hierna de paprika toe tot deze zacht zijn
 • Meng de currypasta onder de amandelmelk en giet dit in de pan
 • Maak slierten van de courtettes en voeg die ook bij in de pan
 • Laat dit alles op een zacht vuurtje pruttelen totdat de courgette gaar is
 • Kruid naar smaak met peper en zout

Comments

comments

13 thoughts on “Gehakt en paprika curry schotel

 1. Champignons doen altijd de trick :d Mag ik deze toevoegen aan de weekmenu’s? Ik vermeld uiteraard je blog zoals bij de anderen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *