Fietshelm

 

NTG3-2009-Checkerboard1Gruwen doe ik er van, van mensen die rondfietsen met een kindje zonder helm in de kinderstoel. Dus van het eerste moment dat Lenka achter op mijn fiets mee reed, kreeg ze een helmpje op haar hoofd. Maar het gebeurde geregeld dat ze vroeg ‘waar is papa helm?’ En dan moest ik tot mijn grote schaamte zeggen dat papa geen helm aan doet op de fiets.

En eigenlijk was dat een leugentje. Want als ik vroeger ging fietsen met de koersfiets of nu ga fietsen met de mountainbike, draag ik altijd een helm. Altijd! Maar ik ga er heel eerlijk over zijn, zo een helm ziet er belachelijk uit in mijn ogen. Maar ik droeg hem wel altijd. En die keer dat ik tegen 35 km/h tegen een auto, die geen voorrang gaf waar het moest, botste, was ik maar al te blij dat ik een help droeg. Maar op mijn Sparta fiets, vind ik dat geen zicht en droeg ik er dus geen. Belachelijk, ik weet het.

Natuurlijk besefte ik ook dat dat niet klopte. Ik kan niet tegen Lenka zeggen dat zij een helm moet dragen en dan zelf niet het goede voorbeeld geven. En dus kocht ik nu een Nutcase helm. Zo eentje met een dambord patroon. Voor wie ze niet kent, Nutcase helmen zijn de hipste onder helmen. En het uitzicht is een heel pak beter dan de gemiddelde helm voor een wielerterrorist. En zodoende kan ik nu het goede voorbeeld geven aan Lenka. En moest er iets gebeuren, dan zijn we alletwee beschermd. En ondertussen zien we er niet echt belachelijk uit. En dat is altijd mooi meegenomen.

Ook interesse in een Nutcase helm, neem dan zeker een kijken bij MyNutty, een bedrijf binnen de Cronos groep (mijn werkgever).

Comments

comments

22 thoughts on “Fietshelm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *