Erkenning

Een tijdje geleden schreef ik over het verdwenen watermerk op één van mijn foto’s en over hoe die foto op heel veel websites terug te vinden is. Iets later kreeg ik van een paar mensen te horen dat dezelfde foto ook terug te vinden was op Distractify en ik zag dat het bewuste artikel daar heel veel bijval kreeg.

In een poging om toch iets van erkenning te krijgen voor mijn foto stuurde ik een mail met daarin de uitleg dat het mijn foto was en dat het watermerk er door iemand was afgehaald. Een paar uur later kreeg ik al een mail terug waarin de auteur van het artikel zich verontschuldigde en dat hij ook de credits van de foto had aangepast, met link naar urbanexploration.be.

Gisteren kreeg ik plots telefoon van een journalist van De Morgen. Hij vertelde me dat hij het artikel op Distractify gezien had en dat hij er graag in de krant over wou schrijven. En of het mogelijk was dat hij mijn foto kon gebruiken. Nadat ik zeker was dat het enkel over het verhaal op Disctractify ging en niet over urbex in het algemeen gaf ik mijn toestemming. En zo komt het dat mijn foto vandaag in De Morgen staat te blinken en ik toch wat meer erkenning krijg voor die foto bij het grote publiek.

De Morgen
De Morgen

Het grappige is dat ik nooit gesnapt heb waarom mensen die één van mijn beste foto’s vinden. Het is zeker geen slechte foto maar op zich heb ik er geen speciale band mee. Maar blijkbaar ben ik dus wel één van de weinigen als ik de de reacties er zo hoor.

Comments

comments

89 thoughts on “Erkenning

  1. Ik hou van die dadipark foto. Heb daar zooooveel herinneringen en zou daar zooo graag nog eens rondwandelen 🙂 Dus bedankt om hem te nemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *