Eerste schooldag

LenkaAfgelopen maandag, de eerste dag na de krokusvakantie, was een hele grote dag voor Lenka. Haar eerste schooldag! Een grote stap, hoewel er nog ontelbare schooldagen zullen volgen. Zo een grote stap zelfs dat ik speciaal verlof nam om haar naar school te brengen. En omdat het goed weer was, deed ik dat met de fiets.

Het afscheid zelf viel heel goed mee. Omdat de juffrouw nog even de andere kindjes in de opvang moest gaan halen, bleef ik wat langer in het klasje dan gepland maar Lenka had meer aandacht voor al het speelgoed dat er stond dan voor papa of mama. Zelfs toen we verder gingen gaf ze geen kik. ‘s Avonds vernamen we dat er tijdens de dag wel traantjes gevloeid waren, maar Lenka bleek vooral een sociale wener. Als er een ander kindje huilde deed Lenka mee. Kwestie van goed in de groep te passen waarschijnlijk. Maar zelf was ze heel enthousiast over het klasje. Ze vertelde honderduit over wat ze allemaal gedaan had en het klonk allemaal positief.

Tot de tweede dag, toen was het afscheid aan de schoolpoort een groot drama. Tranen vloeide rijkelijk. Maar ze droogden ook snel weer op. Het verdriet was snel vergeten en al gauw deed Lenka vrolijk mee met de activiteiten. Ze schilderde die dag zelfs een konijn.

Omdat naar het school gaan een grote aanpassing is, besloten we dat Lenka in het begin met halve dagen zou gaan. Maar ondanks dat, was ze op maandag- en dinsdagavond heel erg moe. Zo erg zelfs dat ze op dinsdagavond koorts maakte en sinds woensdag thuis moest blijven van de dokter. Hoogstwaarschijnlijk een virus opgepikt in school en dat in combinatie met moe zijn heeft haar geveld. Maar maandag, als ze weer beter is, gaat ze weer naar het klasje. Want ze is nog steeds enthousiast. Hopelijk blijft het zo.

Comments

comments

15 thoughts on “Eerste schooldag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *