‘Eerlijke’ vinder

Nadat mijn Garmin Forerunner gestolen was, had ik, uiteraard, aangifte gedaan bij de politie. Of toch soort van… Via Twitter stuurde ik het serienummer van mijn toestel in een privébericht naar de wijkagente zodat de Forerunner geseind kon worden. De kans was klein, maar niets doen levert helemaal niets op.

Geheel tegen de verwachtingen in kreeg ik gisteren, donderdag, een berichtje dat iemand mijn Forerunner gevonden had en vervolgens had binnen gebracht op het commissariaat. Al heb ik mijn twijfels dat het echt om een eerlijke vinder gaat.

Als de persoon die echt had meegenomen met de intentie om hem terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaar, had hij evengoed kunnen aanbellen aan het huis waar hij het toestel gevonden had, er brandde licht in de gang dus hij kon zien dat er iemand thuis was.

En als het toch zijn bedoeling was om het naar de politie te brengen, waarom dan twee dagen wachten? En waarom twee maal proberen wat het toestel doet. Er staan namelijk twee nieuwe activiteiten in, eentje van dinsdag (de dag dat hij gestolen was) en eentje van de dag erna.

Ik denk dat de persoon het gedacht had een horloge gevonden te hebben, maar dat was dus niet zo. Hoogstwaarschijnlijk zal hij mijn vorige blogpost ook wel op Facebook zien verschijnen hebben aangezien die door verschillende mensen gedeeld werd. En omdat hij niets kon doen met de  Forerunner, heeft hij hem dan maar binnen gebracht bij de politie.

Nu ja, wat het verhaal er achter is doet er eigenlijk weinig toe, mijn loophorloge is terecht en ik ben gelukkig. En de nieuwe Forerunner die ik kocht? Die gaat mijn loopbuddy overkopen, ze was toch al van plan om er haar eentje aan te schaffen.

Bij deze nog een klein bedankje aan iedereen die de post deelde op twitter en Facebook en natuurlijk aan de wijkagente voor de gedane moeite. En toch ook een klein beetje aan de eerlijke vinder.

Comments

comments

25 thoughts on “‘Eerlijke’ vinder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *