Droge voeten met de Kalenji Kiprun LD AW

Kalenji Kiprun LD

Het is nu al een tijdje dat ik met de Kalenji Kiprun LD schoen van Decathlon loop en het is mijn favoriete schoen om mee te trainen. Ik draag hem veel liever dan mijn Brooks Beast of mijn Mizuno Alchemy Wave.

Volgens de mensen van Decathlon is de Kalenji Kiprun geschikt voor elk type voetafrol doormiddel van het K-Only concept en de K-ring achter in de zool van de schoen. Of de theorie er achter helemaal klopt kan ik niet zeggen maar ik weet wel dat ik vroeger heel vaak last had van beenvliesontsteking en dat sinds ik met de Kalenji Kiprun loop er geen last meer van heb gehad. Daarnaast sluit de schoen ook perfect aan op mijn voeten en loopt hij heel aangenaam.

Kalenji Kiprun LD AW

Dus toen ik de kans kreeg om ook eens de Kalenji Kiprun LD AW te testen twijfelde ik geen moment. Het verschil met dit type is dat het door toevoeging van een waterdicht membraan op het bovenwerk geschikt is voor trainingen in de regen terwijl de voeten toch droog blijven.

Ondertussen deed ik al een paar trainingen in de regen en ik kwam elke keer weer met droge voeten thuis. De eerlijkheid gebied me nu wel om te zeggen dat ik er nog geen uren aan één stuk mee in de regen heb gelopen, dus daar kan ik niet over oordelen.

Vandaag was het trouwens de eerste keer dat ik ze droeg om in het bos te gaan lopen en ook het nemen van plassen leverde geen natte voeten open. De schoenen doen wat ze beloven, mijn voeten droog houden.

Daarnaast is de pasvorm van de schoen identiek aan het gewone model en voor mij dus perfect. Ook het loopcomfort is wat mij betreft hetzelfde en dus wissel ik af tussen beide types.

Comments

comments